DOS ’37 – SVZW 2-2

DOS ’37 – SVZW 2-2 verslag 08-11-2015. 

SVZW start 2e periode met een gelijkspel (bekijk de foto’s)

Gistermiddag vond de derby plaats tussen DOS ’37 en SVZW op het prachtige sportpark Het Midden in Vriezenveen. Voordat scheidsrechter F.E. ter Brake kon fluiten voor het begin ervan, werd de scheidsrechterfluit spectaculair aangevlogen door een heuse zeearend, genaamd Harly, vanaf het terras van het mooie clubhuis, rond kwart voor drie. De vogel leverde de fluit perfect af en deze bijzondere gebeurtenis, zou later blijken, was zo’n beetje het enige hoogtepunt in het eerste bedrijf. En natuurlijk vermelden we het debuut van de nieuwe hoofdtrainer van SVZW Eric Assink als opvolger van Geert Veldhuis. Ook langs deze weg heten we Eric Assink van harte welkom en we vertrouwen erop, dat hij ons eerste elftal de weg naar boven zal wijzen, het is bitter nodig. Uw verslaggever mocht het spel aanschouwen vanaf dat mooie terras en was in gezelschap van behalve Harly, later die middag eveneens in gezelschap van lieden, die samen met ondergetekende dit verslagje wilden dicteren, alweer een les geleerd. Terug naar waar het allemaal om begonnen was met DOS in een goede flow en SVZW waar het allemaal niet erg vlotten wilde. Het eerste kwartier zagen we een tamme wedstrijd met het overwicht aan SVZW zijde, maar waar aan beide kanten niets gecreëerd werd, we noteerden aan SVZW zijde in dat kwartier slechts 1 schot op  Vriezenveens doel. In de 20e minuut was de 1e corner voor de gasten, genomen door Karlo Borghuis en door Maurice Bartelds naast en over gekopt. Diezelfde Bartelds kopte in de 27e minuut wel op doel, DOS doelman Patrick Nitert kon over tikken. Na een half uur spelen dachten ook de gastheren aan aanvallen, maar verder dan een buitenspel doelpunt kwam het niet. Even daarvoor was spits Ruud ter Heide van SVZW net te laat om de voorzet van Kevin Aman binnen te glijden. Maar in de 41e minuut was het dan toch raak voor de Wierdenaren: de goed genomen corner van Kevin Aman op het hoofd van Deniz Sahbaz betekende de 0-1 met enige hulp van doelman Nitert. En daar bleef het bij in dat eerste bedrijf en gingen de ploegen aan de thee bij een terechte 0-1 ruststand.

 

In de rust besloot trainer Eric Assink Maurice Bartelds te wisselen voor Mirko Zwiers en het talrijke publiek – men sprak over 900 man – hoopte op meer vuurwerk, zoals een derby betaamt. In de 47e minuut schoot Kevin Aman hoog over, terwijl diens vrije trap even later een makkie voor doelman Patrick Nitert was. In de 52e minuut een gevaarlijke corner voor de gasten via Stefan Huiskes, SVZW doelman Bjorn Nijsink stompte het projectiel op tijd weg. En even daarna behoedde Rico Wolven zijn ploeg voor de gelijkmaker door de bal van de doellijn te halen. Maar die kwam er alsnog, want in de 58e minuut scoorde Tom Hegeman, volgens kenners expliciet in buitenspelpositie, de 1-1. Hoewel de wedstrijd wat levendiger werd in dat eerste kwartier van de tweede helft, leidde dat niet tot uitgespeelde momenten of dreigingen. Hoofdtrainer Philip Agteres wisselde in de 63e minuut Wietse van ’t Spijker voor Leo Scheepmaker en ontving SVZW speler Ruud ter Heide geel, die daarop meteen vervangen werd door Rob Altink. Onmiddellijk daarna kopte Kevin Aman schitterend en onhoudbaar de 1-2 binnen, daarmee terug wat lucht scheppend voor zijn ploeg.  Tweede wissel bij DOS in de 72e minuut: Stefan Huiskes verliet het veld voor Thijs Houwing en twee minuten na die wissel knalde Marc Meier de 2-2 binnen. En konden we weer opnieuw beginnen met z’n allen. Met pech voor SVZW, want invaller Rob Altink zag zijn schot op de paal eindigen! Een overtreding van Rico Wolven betekende geel voor hem en een vrije trap voor DOS, die gevaarlijk genoeg was en genomen werd door Marc Meier. Niemand beroerde de bal onderweg en dus verdween deze voorlangs het Wierdens doel. Bij SVZW werd er intussen slecht gecombineerd, passes kwamen niet aan, duels werden verloren, kansen om zeep geholpen. Deniz Sahbaz zag zijn schot in de 82e minuut net naast gaan en werd bij DOS Marc Meier vervangen door Ronald te Morsche. In de slotfase kreeg SVZW nog een paar goede kansen maar die leverden geen doelpunten op en redde de prima acterende Bjorn Nijsink zijn ploeg spectaculair voor de 3-2. In de 90e minuut voor SVZW dan alsnog bijna de winnende goal na een levensgrote kans, de gasten kregen de bal er maar niet in, Rob Altink  ontving daarentegen wel geel. In blessuretijd ging DOS er bijna nog met de volle buit vandoor, ware het niet dat Bjorn Nijsink de inzet tot corner verwerkte! Terechte einduitslag van deze derby in Vriezenveen 2-2.

Volgende week ontvangen de Zwaluwen HZVV uit Hoogeveen, de ploeg die het  verrassend goed doet tot nu toe. Toch moet dit een voor SVZW te kloppen elftal zijn, wij roepen u op om massaal naar sportpark Het Lage Veld in Wierden te komen, de aftrap daar is om 14.30 uur.

 

Groet van

Gerhard Nijmeijer

 

Opstelling SVZW:

Nijsink, Bartelds (46e Zwiers), Lubbers, Wolven, Van Keulen, Borghuis, Sahbaz, Wensing, Aman, Ter Heide (64e Altink) en Bas Woesthuis.