D1 wint bij koploper De Zweef D1

Na het teleurstellende en onterechte verlies vorige week thuis tegen Juventa D1 (1-2) hadden de boys vandaag wat recht te zetten. In de wetenschap (lees: hoop) dat we het tegen goed voetballende teams over het algemeen beter doen, reisden we af naar Nijverdal om aan te treden tegen de plaatselijke De Zweef D1, koploper in de 1e klasse. Niet zomaar koploper. Nee, met 7 gespeelde en allen gewonnen wedstrijden fiere koploper met de volle buit 21 punten.

Maikel Tjipjes was geblesseerd en zodoende deden we een beroep op D1 speler Marijn. De wedstrijd begon om 11.00 uur op het gewone, lekkere, ouderwetse natuurgras. De Zweef kwam wat beter uit de startblokken en kwam door een foutje in de verdediging van SVZW op een 1-0 voorsprong. De boys lieten het er echter niet bij zitten en wat snelle uitbraakjes leverden zowaar wat kleine kansjes op. In een van de counters ging zoef zoef Marijn er vandoor en scoorde de gelijkmaker. De 1-1 op het bord was ook de ruststand. Trainer Bas Woesthuis rook zijn kans en eiste dat de jongens er kort op zaten, waardoor De Zweef niet echt in zijn spel kwam. Onze jongens kregen wat meer rust aan de bal en kwamen beter tot voetballen. Toch was het De Zweef die op een 2-1 voorsprong kwam door via een vrije bal iemand voor de keeper vrij te spelen die de bal langs onze keeper Bram schoof.  Een wake up call voor SVZW dat toch voelde dat er deze middag meer in zat. Via een mooie actie van Aernout op rechts kwam de bal voor de goal bij David die de bal er mooi in draaide en de verdiende 2-2 aantekende. SVZW ging door met druk zetten en hierdoor werd de verdediging van De Zweef wat onzekerder. In de 25e minuut van de 2e helft schoot de keeper van De Zweef de bal de 16meter uit maar via een blok van Ridano kwam de bal bij Rama terecht die met een “leep” lopje vanaf circa 20 meter de bal over de keeper het touw in joeg. 2-3 met nog 5 minuten te gaan waarbij de emoties hoog opliepen bij spelers, ouders en leiding. Een laatste 5 minuten met veel balbezit voor De Zweef. Een (ons inziens) paar warrige vrije ballen voor De Zweef, maar dat leverde gelukkig geen grote kansen op. De scheids kon niet anders dan in de 31e minuut affluiten. De frustraties bij de trainer van de Zweef liepen hoog op en een paar ouders van SVZW werden getrakteerd op een niet nader hier te noemen scheldwoord. Jammer dat iemand met een voorbeeldfunctie zich niet kan inhouden. Gelukkig hebben de jongens op het veld hiervan niets meegekregen. Zij waren de overwinning aan het vieren. Geen gestolen, maar een verdiende overwinning. Volgende week zaterdag de thuiswedstrijd tegen PH D1 om 10.00 uur. Ben u er bij?

V.E.R. Slaggever

De Zweef