Strijdend ME1 deelt punten

Strijdend ME1 deelt punten

Deze ochtend (31 okt) stonden de meisjes van ME1 als eerste bij een nog leeg sportpark Lageveld gereed om naar Rijssen af te rijden. Er ontbraken er twee, vanwege een vakantie. Bij de aanwezige meisjes waren er een paar nog erg slaperig en niet alleen vanwege het vroege tijdstrip (7.50 uur). De avond ervoor was er met lampionnen gelopen, gezwommen of inspiratie opgedaan bij Heracles. We kwamen nog net op tijd voor de warming up bij sportclub Rijssen aan (daar spelen de meisjes van Excelsior in combinatie met Sportclub (STES) hun wedstrijden). Degene die het sportpark daar kent, weet dat je dan al aardig bent warmgelopen. We begonnen goed aan de wedstrijd en scoorden al snel de 1-0. Kailie gaf een mooie voorzet, Merlynn tikte hem door en Elyse scoort. Excelsior laat echter het hoofd niet hangen. Er wordt een speelster gewisseld en die blijkt nieuwe energie te geven. Daar waar het ons aan energie begint te ontbreken. In de rust een peptalk van de trainer. Iedereen is onder de indruk en gaat weer gemotiveerd het veld in. Ook de trainer van de tegenstander laat goed (positief) van zich horen. Excelsior blijft druk zetten. En wij blijven kansen missen. Er wordt goed opgebouwd van achteruit. Dan weer via links (Myrthe), dan weer via rechts (Floor). Op het middenveld tikt ook Chloe de ballen goed door naar de voorhoede. Maar op de een of andere manier lukt het niet om de aanvallen af te ronden. De scherpte mist vandaag. Door slaapgebrek?! Excelsior begint er steeds meer in te geloven. Julie en Hinke werken nog veel ballen weg; werken hard. Ook Danit redt weer een paar goede kansen van STES. Maar met zoveel vechtlust van de tegenstander, dan kun je er op wachten. Het wordt 1-1. En dat was, eerlijk is eerlijk, ook wel terecht. Volgende week een pittiger tegenstander. Maar daar gaan we weer vol tegenaan. En iedereen op tijd naar bed op vrijdag!?