SVZW B1 grijpt net naast periodetitel

Zaterdag 31 oktober stond de topper tussen Stevo B1 en SVZW B1 op het programma. Om 12.45 floot de scheidsrechter op het zonovergoten complex van Stevo af. Op het spel stond het 1e periode kampioenschap. SVZW stond op de de ranglijst 1 punt achter en zodoende was alleen winst garantie voor een mooie afsluiting van de 1e periode. Opnieuw waren vele ouders meegekomen om de boys van B1 aan te moedigen. Dat het moeilijk zou worden wisten we vooraf. De leiding Wesley, Joost, Ed en Boaz waren positief gestemd en het moet gezegd worden dat het een zeer enerverende wedstrijd was, waarbij de emoties bij leiding, spelers maar zekers ook bij sommige ouders hoog opliepen. We willen even een duidelijk statement maken voor wat betreft scheidsrechters. We weten dat dit vrijwilligers zijn die hun vrije tijd opofferen om te fluiten. Wel dienen sommige scheidsrechters meer aan zelfreflectie te doen en zich af te vragen of ze op een bepaald niveau nog kunnen en willen fluiten. Gisteren golfde het spel op en neer en voor beide teams waren er redelijk wat kansen, waarbij soms het geluk aan Stevo zijde was en soms aan SVZW zijde. De wedstrijd werd – met name na rust – wat grimmiger en de scheidsrechter had ons inziens niet alles meer in de hand. Het spel was dusdanig snel (counters) dat hij vele grove overtredingen van Stevo niet zag en dus ook niet beoordelen kon. Een zogenaamde “doodschop” werd slechts beoordeeld door het geven van een vrije schop, waar het ons inziens een dieprode kaart voor de Stevospeler had moeten zijn.  Na de thee kwam Tim van Putten in het spel. Bij velen bekend als de “speedy consales” van SVZW. De wissel pakte goed uit want Tim scoorde de 0-1. Op dat moment was SVZW virtueel periodekampioen. De zet was nu aan Stevo en zij creëerden ook wat kansjes en even later viel dan toch de 1-1. Vanaf dat moment probeerde Stevo met intimidatie (overtredingen) en vertragingen (geveinsde blessures) het gelijkspel over de streep te trekken. De scheidsrechter ging daar helaas te veel in mee. Na de zoveelste geveinsde blessure liepen in het veld de emoties hoog op. Opnieuw had de scheidsrechter geen grip op de situatie en besloot snel af te fluiten.

Jammer boys, het is jullie niet gelukt om de 1e periodetitel te pakken. Maar over het spel kunnen we tevreden zijn en dat geeft voldoende vertrouwen voor de rest van de competitie.

teamfoto b1