Voorbeschouwing

SVZW – CSV Apeldoorn 31-10-2015

SVZW hoopt een tweede overwinning te behalen.

Zaterdag 31 oktober staat de vierde thuiswedstrijd voor SVZW op het programma. Op sportpark “Her lage Veld” is CSV Apeldoorn de tegenstander. Een tegenstander waar SVZW het vaak moeilijk tegen heeft, vooral in Apeldoorn.

Op 1 juni 2016 bestaat Christelijke Sportvereniging Apeldoorn 70 jaar. De club heeft ca.1200 leden en telt 14 seniorenteams (waarvan 1 vrouwenteam), 18 juniorenteams, 31 pupillenteams, 1 F-league (voor spelertjes tot 5 jaar) en 9 zaalvoetbalteams. Sinds 2012 komt het eerste elftal uit in de hoofdklasse. De eerste selectie staat dit seizoen onder leiding van Peter Boeve. Hij is de opvolger van Richard Karrenbelt die vertrok naar ONS Sneek. Peter Boeve speelde van 1979 tot 1987 voor Ajax. Hij speelde 296 officiële wedstrijden voor Amsterdammers. Daarnaast kwam hij 16 keer uit voor het Nederlands elftal.   Na zijn voetbalcarrière ging hij aan de slag als voetbaltrainer. Hij begon bij amateurclubs, maakte de overstap naar het betaalde voetbal, maar is nu weer terug op amateurniveau. Hij zag vier spelers vertrekken bij CSV Apeldoorn, maar daar staat de komst van twee nieuwelingen tegenover: Emir Balavac van FC Zutphen en Sander Krijns van Helios. Een oude bekende van SVZW zit ook in de selectie van CSV Apeldoorn, n.l. Burak Tekay. Hij kwam in het verleden ook uit voor SVZW. Een andere bekende naam is Ugur Yildirim. Deze oud prof speelde o.a. voor Heerenveen. In december 2014 werd hij gekroond tot wereldkampioen vrije trappen.

In de competitie staat CSV nu op de 7 plaats met 10 punten uit 7 wedstrijden. Opvallend daaraan is dat deze punten allemaal werden gehaald op het eigen veld in Apeldoorn.

SVZW is wel weer toe aan succes in een thuiswedstrijd. De vorige thuiswedstrijd was tegen ACV uit Assen. Tot de 85e minuut stond er een 2-0 voorsprong op het scorebord. Maar de wedstrijd eindigde uiteindelijk in 2-2. Een grote teleurstelling voor iedereen van SVZW. Ook in de twee uitwedstrijden die daarna werden gespeeld kwam SVZW niet tot winst. Verlies in Harkema en afgelopen zaterdag een gelijkspel (1-1) tegen de Drachtster Boys. Er zit kwaliteit genoeg in het team, dus het is een kwestie van tijd of de punten moeten ook binnen gaan komen. Wat daar bij in elk geval helpt om als supporters het elftal volop te steunen. Schouder aan schouder op weg naar betere tijden.             CSV Apeldoorn heeft het dit seizoen moeilijk in uitwedstrijden, en het is te hopen dat dit ook in Wierden het geval zal zijn. Deze wedstrijd is de laatste wedstrijd die mee telt voor de 1e periode. In die periode spelen beide ploegen geen rol meer, dus zij kunnen beide gaan strijden om de drie punten. De wedstrijd op sportpark “Het Lage Veld” begint om 14:30 uur. Scheidsrechter in dit duel is Richard van de Rest uit Dordrecht.

De overige wedstrijden van zaterdag 31-10-2015

Drachtster Boys – Harkemase Boys (3)

In deze Friese derby staat niet alleen de winst op het spel. Wint Harkemase Boys dan is de 1e periode titel voor deze club. Drachtster Boys zal er alles aan doen om het feestje van de bezoekers te verstoren. Na een wedstrijd vol met inzet en strijd komt er geen winnaar uit de bus.

Excelsior’31 – Staphorst (3)

Na de doordeweekse bekerwedstrijd tegen eredivisie ploeg Excelsior komt nu Staphorst naar Rijssen. Een lastige tegenstander die zich niet zomaar gewonnen gaat geven. Door de midweekse inspanningen lukt het de Rijssenaren niet om deze wedstrijd te winnen.

Flevo Boys – ACV (2)

Flevo Boys heeft de juiste vorm nog niet te pakken. Om ACV te verslaan is wel topvorm nodig. ACV verloor in de 1e competitiewedstrijd van HZVV, maar is sindsdien ongeslagen. Flevo Boys lijkt niet in staat om te winnen van ACV.

SC Genemuiden – AZSV (2)

Na de bekerwedstrijd tegen PSV, 6-0 verlies, komt er een lastige tegenstander naar Genemuiden. AZSV is in goede vorm, en speelt met het nodige vertrouwen en inzet. AZSV lijkt in staat om te profiteren van de vermoeide benen bij de thuisclub naar de bekerwedstrijd in Eindhoven.

VVOG – DOS’37 (1)

VVOG heeft dit seizoen de beschikking over een goede ploeg. Met Jeremy de Graaf heeft de ploeg de topscoorder van de hoofdklasse in haar gelederen. DOS’37 heeft de laatste weken laten zien dat het team zich snel aanpast aan de hoofdklasse. Maar de snelle omschakelingen van VVOG zijn teveel voor DOS’37.

HZVV – URK (3)

HZVV begon goed aan de competitie, maar de laatste 3 wedstrijden werden allemaal verloren. Tijd dus om weer eens punten te pakken. Maar HZVV zal gaan merken dat Urk een stugge tegenstander is, die zich niet zomaar gewonnen geeft. De bezoekers zullen in elk geval voor een punt gaan. Na 90 minuten zal er een gelijkspel op het scorebord staan.

Deze zaterdag staat de 8e competitieronde op het programma. In deze ronde valt de beslissing om de 1e periode. Drie ploegen zijn nog in de race voor deze prijs: Excelsior’31, AZSV en Harkemase Boys. Deze laatste ploeg heeft de beste papieren in de handen. Maar dan moet er wel gewonnen in de derby tegen Drachtster Boys. Spanning genoeg dus. Maar ook onderin staan de ploegen dicht bij elkaar, en kan de ranglijst er na zaterdag weer heel anders uit zien.

 

Gerrit Koers.