“Herfstrapport” ME1

Herfstrapport ME1

We zijn een aantal weken op gang met het team ME1. Dit team bestaat uit een aantal meiden uit ME2 en F6 van vorig seizoen en twee nieuwe speelsters. In totaal 10 meisjes. We trainen op maandag en woensdag en leren met name balcontrole, positiespel én schieten. Er wordt fanatiek getraind en daardoor wordt het spel steeds beter. Na de bekerwedstrijden, die we als oefenwedstrijden hebben gespeeld, werd duidelijk wat ieders positie zou zijn. We proberen daarbij in een kerstboom te spelen. In de punt wordt de aanval gedaan door Kailie, Merlynn en Elyse. Snelle meiden, technisch handig en doelgericht. Af en toe lukt ons dat niet helemaal perfect, maar er is telkens weer de wil om het te verbeteren of een foutje te herstellen. We scoren dan ook bijna alle wedstrijden wel 1 of meerdere doelpunten. De basis onderin de kerstboom, de verdediging, bestaat uit 4 speelsters, waarvan er 3 in het veld staan in wisselende samenstelling. Dit zijn Julie, Floor, Diede en Hinke. Bij deze meiden is juist het mooie dat ze elkaar aanvullen in kwaliteit. Waar de een veel spelinzicht en doorzettingsvermogen heeft, heeft de ander weer snelheid en schotkracht. Ook hier wordt er hard gewerkt om de tegenstander te stoppen. Rosanne en Chloe zetten we wisselend in op de punt of de basis van de kerstboom en zijn dus overal in het veld te vinden, afhankelijk van de spelsituatie. De keeper (Danit) vormt de stam van de kerstboom. Zij heeft al menig schot tegengehouden. Ook wordt de aanval vanuit achteruit opgebouwd. Dit gaat steeds beter. Alles bij elkaar dus een heel compleet team, dat steeds beter op elkaar ingespeeld raakt. Wat betreft de wedstrijduitslagen is dat helaas niet altijd te zien. De eerste wedstrijden in de competitie speelden we tegen de huidige nummer 1 t/m 3. Die hebben we dan ook verloren, maar niet met grote cijfers. Dus daar kunnen we trots op zijn. Vervolgens hebben we een keer gelijk gespeeld en een keer gewonnen. En de laatste hebben we verloren door pech. We blijven enthousiast doorgaan en we gaan nog een mooie tweede helft van het seizoen tegemoet. Met zeker nog wedstrijden waarin we zelf aan voetballen (en mogelijk winnen) toekomen. Kom gerust een keer kijken; u bent dan in ieder geval verzekerd van een leuk potje voetbal.
Trudy Regtuijt

ME1-300x200