Cursus Pupillenscheidsrechter bij SVZW.

Op deze frisse woensdagmorgen in de herfstvakantie arriveren tegen 10:00 uur de eerste jongens om de cursus tot pupillenscheidsrechter te gaan volgen. Een heuse scheidsrechtercursus die voor het eerst bij- en door de club werd georganiseerd. Na het op- en aftellen zijn er 16 deelnemers, een mooie opkomst. Na een kort openingswoordje van Bert Temmink nam docent Ronald de Jong het over door zich voor te stellen aan de cursisten die op hun beurt ook de gelegenheid kregen te vertellen wie ze waren en wat hun bezig hield. Na de voorstelronde begaf de groep zich naar buiten om de eerste spelregels te bespreken aan de hand van voorbeelden op het hoofdveld. Na alles buiten te hebben behandeld werd binnen het spelregelboekje uitgedeeld en alles nog een keer kort doorgenomen. Zelfs dat het bij F-jes en E-tjes buitenspel kan zijn (weer wat geleerd). De lunch was voortreffelijk, Marc en Henri super geregeld. Tijdens het eten verschenen de eerste E-tjes voor hun toernooi waarbij iedere cursist het prakrijkgedeelte kon afleggen door één helft te fluiten. Als extra begeleider was Roel ten Hartog aanwezig om de scheidsrechters te coachen. De middag werd afgesloten met een toets over alles wat er vandaag was verteld en geleerd met een uitstekend resultaat als gevolg. Fantastisch dat deze jonge SVZW-ers zich al inzetten als vrijwilliger voor de club!

Ook deze clubscheidsrechters zijn onderdeel van SVZW!

scheids2scheids1
Scheids3Scheids4
Scheids5