Geslaagd Herfstcuptoernooi. B1 wordt 3e!

Gister stond voor het eerst de SVZW Herfstcup op het programma. De initatiefnemers Wesley Westenberg, Joost Kippers en Henri Kippers stonden garant voor een goed deelnemersveld met teams uitkomend op divisieniveau en op hoofdklasseniveau.  Deelnemende teams waren PH Almelo, ON Almelo, Excelsior ’31 Rijssen, TVC Tubbergen, NEO Borne, SDC Denekamp, SC Genemuiden en ons eigen B1 team. Een mooie veld met deelnemers uit Overijssel.

Zowel de organisatie als onze eigen B1 kan terugkijken op een geslaagd toernooi. Dankzij bijdragen van de vereniging en Supportersvereniging konden we de gasten een lunch aanbieden.

In de voorrondes moest SVZW B1 aantreden tegen SC Genemuiden (0-0), Neo Borne (1-0 winst) en PH Almelo (2-0 winst). Een mooi resultaat tegen deze gerenommeerde tegenstanders. SVZW B1 werd zowaar door de winst op PH 1e in de poule en mocht zodoende de halve finale spelen tegen Excelsior ’31.  Na een slecht begin kwam SVZW binnen 10 minuten op achterstand en werd uiteindelijk deze halve finale terecht met 2-0 van Excelsior verloren.

De strijd om de 3e plaats ging tegen ON Almelo wat in de andere halve finale van SC Genemuiden had verloren.
Aangezien deze soms spannende, soms hectische wedstrijd eindigde in een 0-0 gelijkspel moesten strafschoppen de beslissing brengen. De keeper van ON was in de reguliere speeltijd met rood van het veld gestuurd na een akefietje met een van onze spelers en een veldspeler moest uiteindelijk de goal van ON verdedigen. Aan de kant van het veld dachten vele ouders al dat het een kat in het bakkie zou worden. Het tegendeel bleek echter waar en het werd nog een heel spannend slot, uiteindelijk resulterend in een 5-4 “strafschoppenstand” in het voordeel van SVZW dat daarmee zeer verdienstelijk 3e werd.

De eindstrijd ging tussen Excelsior ’31 en SC Genemuiden. Dat het niveau hoog was en dicht bij elkaar lag, bleek wel uit het feit dat ook deze finale met strafschoppen beslist moest worden. SC Genemuiden trok aan het langste eind en mag zich dus terecht de winnaar van de eerste (en zekers niet laatste) Herfstcup van SVZW noemen. Vanaf deze kant de hartelijke felicitaties.

Zonder anderen tekort te willen doen hierbij een speciaal bedankje voor Marc Dijkman die voor liefst 180 personen deze ochtend een voortreffelijke soep heeft bereid en gezien de complimenten zekers voor herhaling waard. We verheugen ons al op 2016…..

Dank aan alle mensen die geholpen hebben bij het wedstrijdsecretariaat, de keuken, de kantine, Fysio Pleij, de scheidsrechters en de “soepinshenkers” Marco en Jan.lunch

Keukenpersoneel

Uitslag Herfstcup 2015:
1e SC Genemuiden 2e Exelsior ’31 3e SVZW 4e ON  5e PH 6e SDC 7e NEO 8e TVC

V.E.R. Slaggever