SVZW VR1 boekt 1e thuiswinst op OZC VR 1

SVZW VR1 boekt 1e thuisoverwinning op OZC VR 1

19-09-2015 Wierden-Het werd een zonnige voetbalmiddag op het sportpark  van de zwaluwen. Voor het eerst in de rijke vrouwenvoetbalhistorie werd de Ommer Zaterdag Club verslagen. Na tweemaal verlies 1-3 en 6-1 (2013/2014) tweemaal remise 2-2 en 0-0 (2014/2015)  was het de 3-0 stand die na 90 minuten op het scorebord prijkte. Een welverdiende overwinning. Door goed voetbal en hard werken. Als één team met één taak.

Bekijk hier de fotoreportage!

Zoals bij iedere wedstrijd waren er wederom 3 punten te verdienen vandaag. Niet meer en niet minder. OZC uit Ommen staat als de nummer laatst op de ranglijst en was vandaag de te kloppen ploeg.  Bij verlies of gelijkspel blijf je hangen in de middenmoot. Bij winst klimmen we een aantal plekken op de ranglijst. Scherpte was hiervoor het ingrediënt. Dit was tijdens de bespreking en warming-up dan ook volop aanwezig bij alle speelsters en staf. Op de soundtracks I’m in love with a Coco van O.T. genasis, drank en drugs  van Lil Kleine en Ronnie Flex en vele anderen vond dan ook een gedegen voorbereiding van de wedstrijd plaats. Met als hoogtepunt de bijna synchrone uitvoering op muziek van het naar buiten naar binnen, naar binnen naar buiten kantelen van de benen. We starten de wedstrijd in de volgende opstelling:Elsbeth Boeschen Hospers ,Francis Elwuar, Dorien Thijs,Christel Haaksema, Marij Aalvink (Susanne Deijk), Rhiya Elwuar(Amber Loode), Lotte Nijzink, Diana Hakvoort,  Eline Albers(Amber Wispels), Laure Soepenberg , Dorien Jonker.

Onder bezielende leiding van scheidsrechter van de Pol werd er om 14:30 afgetrapt op het hoofdveld van sportpark het lage veld. De scherpte uit de warming up was na het fluitsignaal meteen terug te zien. Duels werden vanaf minuut  1 gewonnen.  De eerste kansen werden vanaf beide kanten via mooi combinatiespel met behulp van de nodige driehoekjes gecreëerd. Diana Hakvoort veraste de gele kanaries als eerste. Met een pegel van afstand liet zij het net van de tegenstander trillen. Even later eindigde een schot van Rhiya Elwuar na een combinatie tussen Rhiya Elwuar en Laure Soepenberg in de handen van de keepster. Ondertussen deden  de vrouwen uit Ommen wat terug. Het gevaar kwam veelal via  de rechterkant. OZC had alleen haar vizier niet op scherp. Een diagonaal schot ging over de achterlijn en de overige ballen uit corners en schoten waren een eenvoudig te stoppen voor onze keeper Elsbeth Boeschen Hospers.

Als je blijf voetballen volgen de kansen vanzelf. En dit gebeurde dan ook. SVZW was de eerste helft duidelijk de bovenliggende partij. Zo kon een vrije trap pan klaar worden gelegd op Dorien Thijs die kon uithalen van afstand.  Eline Albers werd aan de linkerkant vaak  bereikt wat resulteerde in enkele goede scoringskansen.  Het slotakkoord van de eerste helft kwam van Dorien Jonker die wegdraaide bij de tegenstander  en van meters afstand de bal over het doel schoot. Tijdens de thee werd er vooral gehamerd op het feit dat we elkaar meer moesten coachen en feller moesten zijn. En als we zo bleven voetballen er doelpunten vanzelf zouden gaan vallen. Er werden twee wissels doorgevoerd Rhiya Elwuar en Marij Aalvink werden vervangen door Amber Loode en Susanne Deijk. Vol vertrouwen gingen we zoals later bleek iets eerder dan de tegenstander naar het veld en deden we een rondootje(boven de knie) om warm te blijven.

Een herhaling van de vorige wedstrijd tegen OZC… dat was het… die eerste fase van de tweede helft. Lange tijd leek het erop dat de wedstrijd zou eindigen de brilstand met behulp van hetzelfde spel als vorig seizoen. Zowel bij de vrouwen uit Ommen als Wierden vond balbeheersing en en passing plaats op de meest ongebruikelijke manieren. Bij inspeelpasses werd gekozen om het scheenbeen of buitenkantje rechts te hanteren. Ballen gingen door de lucht carambolerend via het kunstgras naar de medespeelsters. Balaanname ná de stuit met verlies als gevolg. En de nodige inspanningen bij het uitverdedigen werden zo nu en dan verricht met het chocoladebeen. Van voetbal was zo’n 15 minuten lang dan ook geen sprake. Beide partijen raakten daarover vervolgens lichtelijk gefrustreerd. Het spel werd fysieker met een aantal overtredingen als gevolg. De scheids die in de eerste helft wegens gegronde redenen aan een verdediger van OZC een gele kaart toekende, deelde ook aan speelster van SVZW  een kaart uit.  Francis Elwuar kreeg voor een lichte overtreding geel.

OZC nam vervolgens het initiatief om de score te openen maar boekte daarin geen succes. In een  aantal  opeenvolgende momenten  kregen de vrouwen uit Ommen alle ruimte van de wereld. Dit resulteerde een paar keer in levensgrote kansen. Een bal uit de kluts werd net naast geschoten. Een schot van de spits ging over.  En met een aantal corners was het even billenknijpen. Gelukkig waren verdediging en keeper op dat moment alert. Opluchting alom. Er brak een tumultueus laatste kwartier van de wedstrijd aan. Nadat een schot van Diana Hakvoort naast het doel verdween draaide in de 75ste minuut Laure Soepenberg zich weg van de tegenstander en besloot een voorzet te geven. Een verdedigster van OZC schampt op miraculeuze wijze met het hoofd de bal waardoor deze  in de voeten beland van Dorien Jonker. Zij ziet de keeper voor haar doel staan en schiet de bal over de keepster. 1-0! Het hek is van de dam! Na hard werken valt dan eindelijk het bevrijdende doelpunt. OZC lijkt hier niet eens zozeer van te balen. Enkele speelsters staan met de handen in de zij. Hoe heeft dit kunnen gebeuren. SVZW daarentegen  gaat naarstig opzoek naar de 2-0. Ondertussen wordt Eline Albers gewisseld voor Amber Wispels. Onder andere Amber Loode en Amber Wispels creëren grote kansen . Een schot van Amber Loode wordt gestopt door de keeper. SVZW blijft zoeken naar de 2-0 en deze valt dan ook. Een verdediger van OZC wil de bal wegschieten, maar wordt ter hoogte van helft van de helft geblokt door Dorien Jonker waardoor deze in balbezit komt, alleen op de keeper afgaat en afrondt. 2-0!. Een  comfortabele 2-0 staat op het scorebord met nog ongeveer 5 minuten te spelen, hoe fijn is dat!. Dit moet lukken. En nog mooier wordt het  als een corner van Diana Hakvoort in de 85ste minuut wordt binnengekopt door Laure Soepenberg. Met een lengte van ongeveer 1.65 is zij alle verdedigers te slim af en staat het 3-0. Leidsman van de Pol rekent niet teveel blessuretijd in de 92ste minuut klinkt het eindsignaal.

Volgende week staat een uitwedstrijd op het programma en wel tegen het 2e vrouwenelftal van de klarenbeekse SC. Zij staan met 3 punten op de 6de plek in de ranglijst. Wij hopen op uw support!