VV Bentelo D1- SVZW D2 eindigt in 4-1

VV Bentelo D1 –  SVZW D2

Zaterdag 19 september reed D2 naar het kleine, maar niet te onderschatten Bentelo. Ondanks het beperkte inwonertal arriveerden we op een superstrak aangeharkt kunstgrasveld naast een indrukwekkend multifunctioneel centrum, dat met noeste arbeid door veel vrijwilligers uit de grond was gestampt.

Daar speelden we tegen de plaatselijke D1, na de 1ste speelronde koploper in onze klasse. Net als de plaatselijke vrijwilligers waren dit jongens van de gestampte pot, die – zoals later bleek – niet alleen een aardig balletje trappen konden, maar ook fysiek hun mannetje stonden.

Ter vervanging van keeper Max speelde Cires Jansen uit D3 met ons mee. Ook Ferre ontbrak en Matthieu was nog geblesseerd.

Om een lang verhaal kort te maken: we verloren de wedstrijd in de eerste 10 minuten

Want toen uw verslaggever in de 5de minuut van de wedstrijd eventjes koffie voor de meegereisde toeschouwers ging halen en kort daarna terug op het veld kwam, had de blauw witte thuisploeg al 2 ballen in de touwen gejaagd na ongelukkig balverlies.

Tot overmaat van ramp begon het flink te regenen en scoorde Bentelo uit een penalty nadat Derk-Jan een snoeihard ingeschoten bal met een geweldige reflex van de lijn had gehaald, …alleen gebruikte hij daarvoor zijn handen.

Na deze vroege 3-0 kwamen we eindelijk zelf wat meer aan voetballen toe, ook al kreeg Bentelo van de arbitrage alle ruimte om ongestraft hun stevige spel voort te zetten. Toch werd ons werken beloond toen Marijn in de 25ste minuut van de eerste helft – na een mooie run op rechts – de bal over de keeper schoot: 3-1.

Na dit doelpunt leefden we weer een beetje op. Met een beetje mazzel hadden Matthijs, Lars of Sem Jager nog voor rust voor de aansluiting kunnen zorgen, maar jammer genoeg lukte dit niet.

In de tweede helft hadden we wel wat meer balbezit, maar kwam het verder niet meer tot scoren, tot Bentelo in de 50ste minuut de eindstand op 4-1 bracht.  Met deze 2de  nederlaag uit 2 wedstrijden reisden we terug naar Wierden.

Op zaterdag 5 december a.s. spelen we de return. We`ll be back!

Groetjes D2
Bert Prenger