A1 herstelt zich na valse start vorige week

SVZW A1 herstelt zich prima na valse start vorige week.
A1 speelde zaterdagmiddag om 15.00 uit tegen VV Hellendoorn. Vorige week werd er door nagenoeg allemaal persoonlijke fouten thuis nog verdiend verloren met 1-5.
Er moest dus wat recht gezet worden door de heren deze middag.
Vanaf de eerste minuut werd er zoals afgesproken goed druk gezet . Na 4 minuten leverde dit meteen de 0-1 op . Het was Stijn Wessels die Lucas Schreur op rechts de diepte in stuurde. Lucas speelde de bal iets te ver voor zich uit maar probeerde vanuit een bijna onmogelijke hoek de bal nog richting doel te krijgen. De bal kreeg onverhoopt nog zoveel vaart en vloog over de keeper in het kruis 0-1. Gesteund door deze vroege meevaller bleef SVZW het proberen. Nick Koopmans werd op links een aantal keren gevaarlijk maar zijn schot werd tot 2x toe geblokt. Ondanks dat het af en toe wel rommelig was bleef SVZW de betere ploeg. Ons middenveld was moeilijk te bereiken maar daarentegen lag er op de vleugels zoveel ruimte waar we steeds goed gebruik van maakten.
Lucas en Nick bleven dreigend en dus gevaarlijk. Na 20 min kregen we een corner die door Aron Pouls strak genomen werd en door wederom Lucas strak binnen gekopt werd 0-2.
De fase hierna kwam er meer rust in ons spel en waren we oppermachtig. Nick Koopmans kwam op links nog een keer goed door en leverde een dito voorzet af ,onze voorwaartsen vergaten alleen binnen te werken. Een vrije trap van Aron vloog net naast. Nino Ros had het vizier nog niet scherp staan en schoot ook rakelings naast. Aron Pouls moest na een half uur vervangen worden wegens een blessure. Maik Alfons die voor hem ingevallen was werd door Davey Fokkert op rechts de diepte ingestuurd, oog in oog met de keeper vergat Maik te scoren.
Was Hellendoorn dan helemaal niet gevaarlijk ? Op een enkel speldeprikje na had onze keeper Jesper Beunk niet veel te doen de 1e helft.
Na rust probeerde Hellendoorn toch nog iets aan te zetten. Dit leverde vlak na rust na een mooie aanval over links de eerste echte kans voor Hellendoorn op. Echter Jesper liet in het 1 tegen 1 duel zien wie de baas was en maakte de doelpoging onschadelijk.
In de 55e minuut was het onze rechter middenvelder Edger Manconian die zich op rechts goed vrij speelde en met een prima voorzet kwam. Nino Ros had nog de tijd om de bal bij de 2e paal aan te nemen en schoot met LINKS binnen 0-3.
Hellendoorn gaf zich nog niet gewonnen en wist tegen te scoren in 62e minuut. Na een goede rush over de rechterkant kwam de rechterspits met een lage schuiver richting de 16 meterlijn. Deze bal werd onberispelijk binnen geschoten 1-3.
SVZW raakte niet in paniek bleef duels winnen en controle houden. Vooral ons middenveld bestaande uit Davey Fokkert Maurice Lok en Edger Manconian speelde goed en was onvermoeibaar.
De hoop van Hellendoorn was dan ook snel weer vervlogen toen Edger de ingevallen Joshua Gerritsen op rechts weg stuurde. Joshua dribbelde de zestien meter binnen en kon met een uiterste kracht inspanning met de punt van de schoen de 1-4 binnen werken.
De 1-5 was een afstandschot van Nino Ros die de keeper van 25 meter in de verre hoek wist te verschalken.
Het slotakkoord was wederom een aanval over de linker flanks .Maurice Buursema stuurde Wouter Grendelman die een goede pot speelde diep op links. Wouter wist na een rush de bal net voor de achterlijn binnen te houden, kapte zijn directe tegenstander uit en wist Joshua Gerritsen in de zestien meter te vinden 1-6.
Prima afsluiting van een mooie overwinning die weer vertrouwen geeft naar de volgende thuiswedstrijd Dos37.
Toeschouwer