1e klap een daalder waard, SVZW wint 6-2.

SVZW – VVOG verslag 06-09-2015 Eerste klap is een daalder waard, SVZW wint met 6-2.  Gistermiddag om half drie vond de aftrap plaats voor de eerste competitiewedstijd van SVZW op sportpark Het Lage Veld in Wierden tegen VVOG uit Harderwijk. Beide ploegen hadden zich versterkt met de nodige nieuwe spelers en zou moeten blijken in hoeverre de teams ervoor stonden na de voorbereidingen. Al in de 3e minuut mocht SVZW debutant Karlo Borghuis van scheidsrechter Paarhuis de eerste corner van de wedstrijd nemen en een minuut later schoot Kevin Aman namens SVZW een vrije trap vanaf 20 meter over het vijandelijke doel. Diezelfde Aman was in de 8e minuut wel trefzeker, hij rondde via een bekeken lob de SVZW aanval doeltreffend af: 1-0. Dat gaf de burger moed echter ging het in de 13e minuut achterin even helemaal fout en mocht VVOG via de gevaarlijke Jeremy de Graaf simpel de gelijkmaker noteren. Kevin Aman kopte in de 18e minuut de voorzet van Machiel van Keulen over, bovendien werd afgefloten vanwege duwen. VVOG was weliswaar de mindere in deze fase, maar bleef uitermate gevaarlijk uitkomen via de snelle spitsen, centrale verdediger van SVZW John Lubbers had de handen vol aan o.a. Biya Pernelly, die in de 22e minuut goed doorging en zijn inzet in het zijnet zag belanden. Dan, in de 26e minuut, een zeer fraai doelpunt van SVZW spits Deniz Sahbaz uit een moeilijke hoek, daarmee zijn eerste doelpunt mocht bijschrijven in competitie verband. Pal daarop bijna de gelijkmaker alweer van VVOG, genoemde Pernelly liet het zijnet trillen en SVZW ontsnapte. Gaandeweg de eerste helft zag het publiek een spannende en mooie pot voetbal aan zich voorbijtrekken, tezamen met de alom aanwezige regenbuien. Zes minuten voor rust kreeg Kevin Aman een unieke kans om de 3-1 te noteren na een voorzet op maat van Frank Eulderink. Aman zag kans van dichtbij de bal over te koppen. VVOG legde zich niet neer bij de achterstand, getuige de prima actie van opnieuw Biya Pernelly, wiens schot in de 43e minuut echter hoog over ging. SVZW dus verdiend op voorsprong, maar gedaan was het nog niet hoor. VVOG maakte voor rust alsnog gelijk na onhandig balverlies van Aman, waarna Tim Brockhoff uiterst bekeken de bal in de verre hoek schoot en dus de 2-2 aantekende in de 45e minuut, tevens de ruststand. Met gemende gevoelens ging SVZW aan de thee, het publiek zag een mooie eerste helft. Beide ploegen kwamen ongewijzigd uit de kleedkamer en in de 54e minuut werd Deniz Sahbaz binnen de beruchte lijnen gevloerd, de scheidsrechter aarzelde niet en legde de bal op de stip. Kevin Aman voltrok het vonnis en zette zijn ploeg op 3-2, zijn tweede doelpunt van de middag. Meteen hierna de eerste wissel van bij VVOG, trainer Ed Engelkes haalde Rob van der Sluijs eraf, zijn vervanger werd Stefan Jansen. In de 56e minuut kwam de thuisploeg nogmaals goed weg, de inzet van Jeremy de Graaf rolde voorlangs het SVZW doel. In de 60e minuut kreeg Kevin Aman opnieuw een enorme kop kans om zijn derde aan te tekenen, dit keer kopte hij evenwel naast. Maar een minuut later was het dan alsnog raak, ook Deniz Sahbaz scoorde zijn tweede doelpunt via een frommelgoal, maar ook die tellen: 4-2. De tegenstander uit Harderwijk capituleerde niet, Jeremy de Graaf zag zijn kans door SVZW doelman Patrick Hofland goed gestopt en in de 69e minuut verslikte John Lubbers zich, het bleef echter 4-2. Een minuut later werd het dan toch 5-2 na een zeer mooie pass van Maurice Bartelds op Frank Eulderink, die daarmee eveneens zijn eerste doelpunt scoorde en tevens de genadeklap was voor de gasten uit Harderwijk. In de 72e minuut moest de SVZW sluitpost handelend optreden door de bal van de schoen van Pernelly te plukken, VVOG was daar dichtbij de 5-3, toch nog. Even later de tweede wissel bij VVOG, Jan Jurrien Hop verliet het veld, zijn vervanger werd Rick Boersma. In de 77e minuut verloor John Lubbers het duel waardoor de oh zo gevaarlijke Jeremy de Graaf vrij doorgang kreeg, maar het liep goed af voor SVZW. In de 80e minuut nog een prima voorzet van Frank Eulderink op Sahbaz, die op een haar na miste. Hierna, in de 82e minuut, volgde de laatste wissel bij de Harderwijkers, Jeffrey Arens eraf, Kevin van der Vlag erin. Meteen daarna mocht SVZW een vrije trap nemen na een tackle op Kevin Aman aan de rand van het strafschopgebied: Karlo Borghuis scoorde daaruit fraai zijn eerste doelpunt in competitieverband en bepaalde daarmee de eindstand op 6-2, een uitstekend resultaat in een door beide ploegen fraai gespeeld treffen, waarbij SVZW verdiend aan het langste eind trok en het publiek tevreden huiswaarts toog. Volgende week speelt SVZW uit in Drachten tegen Drachtster Boys, altijd een lastige opponent. Uw verslaggever zal daar niet bij aanwezig zijn vanwege verblijf in het buitenland, maar nu nog voorzitter Freddy Nijhof zal de honneurs waarnemen en mij via de techniek op de hoogte houden van de resultaten in dat duel.   Groet van Gerhard Nijmeijer Foto’s volgen zsm  

SVZW – VVOG 6-2
1-0: Kevin Aman
1-1: De Graaf (VVOG)
2-1: Denis Shabaz
2-2: De Graaf (VVOG)
3-2: Kevin Aman (penalty)
4-2: Denis Shabaz
5-2: Frank Eulderink
6-2: Karlo Borghuis

Bekijk hier de fotoreportage van de wedstrijd

Bekijk hier de foto’s van het Team van de Week