SVZW 2 bekerwinnaar 4-0 winst op DZC’68

Zaterdag 16 mei 2015 was de dag voor SVZW 2 om eindelijk die felbegeerde bekerwinst binnen te slepen. Het was inmiddels de 3e keer in 5 jaar tijd dat ons tweede de bekerfinale wist te bereiken, maar een gouden medaille ontbrak nog, tegen Berkum 2 en CSV Apeldoorn 2 werden de vorige finales verloren. Dit jaar een revanche, thuis tegen DZC’68 2 uit Doetinchem.

Bekijk hier de fotoreportage van Marloes Buimer
Bekijk hier de fotoreportage van Henk Steen
Bekijk hier het videoverslag van SVZW TV

Alles was vandaag tot in de puntjes geregeld. Gerrit Koers (speaker), Henk Steen (fotograaf) en Michel de Boer (SVZW TV) draagden een steentje bij aan deze geweldige voetbalmiddag, die begon met vuurwerk van Rubro. Er stonden veel mensen om het veld en ook DZC’68 2 had een flinke groep supporters meegenomen, alles ademde voetbal en met recht een fantastische sfeer voor de bekerfinale.

De wedstrijd begon om 14.30 uur onder leiding van scheidsrechter Olde Klieverink. SVZW liet direct zien dat niet alleen Rubro voor het vuurwerk hoefde te zorgen. Al na 1 minuut spelen stonden de Zwaluwen al op een 1-0 voorsprong. Uitstekend druk zetten zorgde ervoor dat Rob Altink de bal aan de zijkant van de 16 meter kon overnemen en met een slimme pass bediende hij Xander Dekker, die op zijn beurt de bal keurig over de keeper schoot, 1-0 voor SVZW!

De start was furieus en voetballend gezien bleef SVZW de bovenliggende partij. DZC’68 had erg veel moeite met de opbouw omdat SVZW goed druk zette, de lange bal werd dan ook vaak gehanteerd op de balvaste spits, maar het centrale duo van SVZW (Jannick Meijer en Marco van Hofwegen) hadden geen problemen om de lange ballen te verwerken. DZC’68 2 werd eigenlijk maar 1 keer echt gevaarlijk, nou eigenlijk was het een bijna eigen goal van een Zwaluw, maar gelukkig… buitenkant paal.

Vlak voor het einde van de eerste helft kon SVZW 2 een snelle counter plaatsen. Mike Kerr schoot de bal door het midden naar voren en Dries Buimer sprintte erachteraan. Het leek er op dat de verdediger de bal simpel kon terugspelen maar de keeper, echter had hij niet door dat Dries een akelig rap mannetje is. Dries snoepte de bal van hem af en was ook met een snelle voetbeweging de keeper te slim af, beheerst schoot hij de bal in de korte hoek, 2-0 op slag van rust! Perfect moment.

Na rust probeerde DZC’68 2 aan te zetten, maar door een supersterk blok op het middenveld (van Ek en Altink) en de gehele achterste linie kwam SVZW 2 eigenlijk geen enkel moment in gevaar. Voetballend was het de tweede helft iets minder, niet qua balbezit, maar het speltempo lag bij SVZW iets lager. Toch creëerde SVZW in de 2e helft genoeg kansen, er werden een aantal mogelijkheden om zeep geholpen, tot de 70ste minuut. Xander Dekker speelde Rob Altink in vanuit een corner, Rob kaatste de bal terug en Xander krulde de bal richting de 2e paal waar Jordi van Ek perfect naartoe liep en heel beheerst zijn hoofd tegen het leer plaatste, 3-0! Wedstrijd gespeeld, de bekerwinst is binnen!

Ondertussen vielen Rick Kamphuis, Lennart Mannes, Tim Schuttert, Abner Sopaheluwakan (dit is de correcte spelling van zijn achternaam mensen) en Janick Morsink in voor Dries, Brandon, Emrah, Jordi en Mike! Voor Emrah Velon, Mike Kerr en Jordi van Ek betekende dit het laatste optreden in het SVZW tenue, heren bedankt voor alle inzet en het is spijtig jullie te zien gaan! Thom Strijland voetbalde de wedstrijd uit, maar voor hem geldt hetzelfde! Toppers als spelers van 1 en 2, maar ook op persoonlijk vlak een aanwinst voor ieder elftal.

Het slotakkoord van de wedstrijd was voor invaller Lennart Mannes. Opnieuw was het Rob Altink die een bal onderschepte (met zijn hoofd dit keer) en deze bij Xander Dekker bracht, Xander zette de bal voor bij de 2e paal waar Lennart Mannes, uit een vrij lastige hoek, de bal prachtig onder de keeper doorkopte, 4-0 voor het tweede!

De overwinning van SVZW 2 is een historische, conform allerlei (on)betrouwbare bronnen heeft SVZW voor het eerst de bekerwinst voor reserve elftallen gewonnen, een prestatie van formaat voor de mannen van Frank Eeftink. SVZW 2 wil iedereen bedanken die dit seizoen heeft bijgedragen aan de prestaties en ook alle vrijwilligers en supporters die deze dag ons hebben gesteund!

SVZW 2 – DZC’68 2  4-0

01. 1-0 Xander Dekker (assist Rob Altink)
45. 2-0 Dries Buimer
70. 3-0 Jordi van Ek (assist Xander Dekker)
85. 4-0 Lennart Mannes (assist Xander Dekker)

Opstelling SVZW
Bjorn Nijsink; Emrah Velon (Tim Schuttert), Jannick Meijer, Marco van Hofwegen, Thom Strijland; Jordi van Ek (Abner Sopaheluwakan), Xander Dekker, Rob Altink; Brandon van Kammen (Rick Kamphuis), Mike Kerr (Lennart Mannes) en Dries Buimer (Janick Morsink)

Gele kaarten: Thom Strijland, Abner Sopaheluwakan, Dries Buimer