AZSV – SVZW 3-2

Aaltenaren doen SVZW weer eens de das om. 

Laatste competitiewedstrijd in deze jaargang: AZSV moest winnen om de nacompetitie te ontlopen en was dan nog afhankelijk van de resultaten bij twee andere wedstrijden in deze Hoofdklasse C, SVZW had aan een puntje genoeg om toch nog een kroontje op het seizoen te zetten door de 3e periodetitel te pakken. Zowaar, er stond het e.e.a. op het spel gistermiddag daar in Aalten en scheidsrechter P. van der Pol uit Zwolle floot om half drie af op het natuurgras van de Aaltenaren. Nog voor het publiek haar stekkie goed en wel had gevonden, lag de bal in de 2e minuut al achter AZSV doelman Ruud Kempers. De aanval werd opgezet door Maurice Bartelds, Machiel van Keulen gaf de voorzet waaruit de eerste corner van de wedstrijd ontstond en uit die corner wist Ruud ter Heide de 0-1 te scoren! Even was er nog twijfel of zijn inzet de lijn volledig was gepasseerd, maar de scheids wees resoluut naar het midden en was het begin voor SVZW een kopie van die van vorige week, toen de 1-0 ook al in de 2e minuut tot stand kwam. SVZW, duidelijk sterker in die beginfase, kreeg haar eerste waarschuwing in de 9e minuut, toen de gastheren over verschillende schijven een goede aanval door het midden opzetten, waar uiteindelijk niet uit gescoord werd, maar toch een teken aan de wand was. Met name Wietse Kaemink deed zich gelden, voor uw verslaggever werd hij de beste man van het veld aan AZSV zijde. In de 15e minuut een onverwacht schot van Cenk Uguz vanaf een meter of vijfentwintig, maar de AZSV doelman was bij de les en pakte klemvast. Drie minuten later een enorme kans voor Jordi Adriaanse namens de gasten, na een voorzet op maat van de voet van Kaemink, maar alleen voor SVZW doelman schoot Adriaanse naast het vijandelijke doel. Mazzel voor SVZW, na slecht verdedigingswerk. Kans om de score te verdubbelen desalniettemin in de 28e minuut, toen Cenk Uguz  Kevin Aman op links vond en diens voorzet door diezelfde Uguz werd over gekopt. Het bleef dus nog steeds bij die magere 0-1 voorsprong en dus volop spanning op de wedstrijd. Reële kans voor AZSV in de 35e minuut, maar Tim Pothast zag geen kans de gelijkmaker te scoren. Meteen daarna opnieuw een prachtige lange pass van Maurice Bartelds namens SVZW die Kevin Aman haarfijn bereikte, in een keer werd voorgezet door Aman, maar de voorwaartsen wisten niet te profiteren. 42e Minuut van de wedstrijd opnieuw een kans voor Jordi Adriaanse, maar ook dit keer wist hij niet te verzilveren en daar had SVZW vooralsnog geluk mee, want eigenlijk hadden de Wierdenaren in die eerste helft de boel al moeten beslissen. En aldus werd de rust bereikt met die minimale 0-1 voorsprong, het Wierdense publiek was er nog niet gerust op.

Tweede helft begon zonder wissels maar met een hele snelle aanval van de thuisploeg In die beginfase van de tweede helft en een prima goal van Niek te Veluwe, die beheerst de gelijkmaker intikte en daarmee SVZW wakker schudde: 1-1 in de 46e minuut. En bijna werd het even later nog erger, toen Thomas Rots uithaalde en diens inzet op de lat belandde van het doel van Michiel Achterhoek, die gistermiddag zijn laatste wedstrijd keepte in het eerste van SVZW gedurende een periode van acht jaar (!), hulde dus voor Michiel. Beginfase van die tweede helft was duidelijk voor AZSV, de ploeg geloofde er nog in en creëerde wel degelijk kansen na die 1-1, terwij Jordi van Ek de eer had volkomen onnodig een gele kaart te “organiseren” door commentaar op de leiding te spuien in de 60e minuut. Even later gevaarlijke corner van AZSV, waar Achterhoek met moeite redding bracht en daarmee zijn ploeg voor een achterstand behoedde. Uit de doeltrap ontstond een enorme kans aan de andere kant voor Ruud ter Heide, maar hij had beter van de bal af kunnen blijven dan naast te mikken, zo leek het. Een overtreding op diezelfde Ter Heide werd vanwege voordeel niet afgefloten en Cenk Uguz schoot de niet te missen kans keihard van dichtbij binnen, daarmee zijn ploeg opnieuw op voorsprong zettend: 1-2 in de 64e minuut. Twee minuten later opnieuw een doelpunt van de Wierdenaren in de 66e minuut, maar dat feestje ging niet door, want buitenspel. Vervolgens de eerste wissel bij AZSV: Jordi Adriaanse (de man van de kansen) verliet het veld, voor hem in de plaats kwam Stijn Houwers. De Aaltenaren intussen bleven vechten voor de winst, gaven niet op en SVZW liet het begaan, kennelijk in de veronderstelling dat het wel goed zou komen. Trainer Dennis van Toor wisselde in de 75e minuut Tim Pothast in voor Jens Bent om nog meer druk op de Wierdenaren te zetten. Trainer  Geert Veldhuis wisselde in de 76e minuut Nigel Michels voor Tom Prumers. 80e minuut een gevaarlijke corner door Kevin Aman van SVZW van rechts, die bijna in een keer binnenviel en doelman Ruud Kempers voorkwam ternauwernood de genadeklap door op het laatste moment de bal corner te tikken. Uit die corner genomen door Cenk Uguz wisten de verdedigers van Aalten het gevaar te keren. In de 83e minuut een vrije trap op circa 25 meter voor het doel van Michiel Achterhoek, genomen door uitblinker Wietse Kaemink, maar zijn schot ging dit keer huizenhoog over. Dat belette de thuisploeg overigens niet om toch door te gaan, kennelijk was men op de hoogte van de ontwikkelingen in Urk en bij WVF, men bleef in ieder geval volhouden! Nog een laatste wissel bij AZSV in de 85e minuut: Bram Rensing verliet het veld, in zijn plaats kwam Gert-Jan Navis en kon het slotoffensief beginnen. In de 88e minuut dan, loon naar werken: de vrije trap van de voet van Sven Spekking, niet eens zo hard ingeschoten, verdween toch in het Wierdense doel en stond er plots 2-2 op het scorebord! Vreugde alom daar in Aalten en de spelers haastten zich terug naar eigen helft op jacht naar meer. Het publiek liet zich plotseling nu wel horen (zonder dweilorkest) en de vraag was hoeveel minuten blessuretijd zouden volgen en of dat voldoende zou zijn om de drie punten alsnog in Aalten te houden, hetgeen definitief handhaving zou betekenen. Wat een spanning in die slotminuten, zou SVZW het redden? Neen dus, want ver in blessuretijd velde diezelfde Sven Spekking het vonnis over SVZW door onberispelijk de 3-2 binnen te schieten, daarmee zijn ploeg in veilige haven brengend. Wat een enorme deceptie voor de Wierdenaren, die geheel onnodig het toetje op de taart knullig aan zich voorbij lieten gaan, daarmee alles en iedereen dat SVZW een warm hart toedraagt, met een enorme kater achterlatend. Excelsior’31 mag de strijd in de nacompetitie aangaan in plaats van SVZW, AZSV redde het vege lijf door deze knappe overwinning, tot stand gebracht met veel inzet en geloof in eigen kunnen. Hulde. De degradanten WVF en WHC zullen volgend seizoen een trede lager acteren, terwijl Urk en Staphorst daar om gaan strijden.

We feliciteren bovendien DVS’33 met het behaalde kampioenschap in de Hoofdklasse C van het zaterdag amateurvoetbal jaargang 2014/2015.

En dus een vroeg einde voor SVZW van deze competitie, uw verslaggever krijgt gelukkig geen naar gevoel van een te vroeg geboekt reisje naar de USA (stel je voor om de nacompetitie te moeten missen) en we zien elkaar hopelijk in goede gezondheid na de zomer terug.

Gerhard Nijmeijer

Opstelling SVZW:
Achterhoek, Zwiers, Holtkamp, Bartelds, Van Keulen, Cenk Uguz, Woesthuis, Van Ek, Aman, Ter Heide en Michels (76e Prumers).