B1 speelt zich op eigen kracht veilig

B1 speelt zich op eigen kracht veilig tijdens laatste speelronde

afgelopen zaterdag 2-05-2015 speelde SVZW B1 de beslissende laatste wedstrijd in de 1e klasse 25 bij winst zou het zich waarschijnlijk op eigenkracht veilig spelen.
Tijdens deze laatste speeldag konden de clubs die op plek 6 t/m 10 stonden nog degraderen, het punten verschil tussen de verschillende  teams was maar 1 punt of zelfs een gelijk aantal punten.
De B1 van SVZW maakt een wisselend seizoen mee tijdens de eerste 8 wedstrijden werden er 11 punten behaald, daarna kwam de B1 met wat tegenslagen te zitten, zo kregen verschillende spelers blessures en werd  er een speler doorgeschoven richting de A1 , iets dat goed was voor de ontwikkeling van de betreffende speler dus ook een terechte keuze!   Opleiden  is het doel binnen de jeugdopleiding van SVZW om ervoor te zorgen dat jeugdspelers in de toekomst in de eerste selectie te laten spelen !

Tijdens de tweede periode van 8 wedstrijden werden er slechts 6 punten gehaald door de jongens van de B1. Gelukkig kon de B1 in deze periode met alle blessures een beroep doen op spelers uit de C1 en B2, die gedurende de laatste periode ook de B1 een aantal keren geholpen hebben, jongens nogmaals dank daarvoor!  Daarnaast willen wij ook Davey Fokkert bedanken die zelfs nog een aantal keren halve en hele wedstrijden heeft meegespeeld met de B1 nadat hij vervroegd over was gegaan richting A1 en dus dubbele wedstrijden speelde op de zaterdagen.

Na deze wedstrijden heeft het team de koppen bij elkaar gestoken en is zich nog bewuster geworden van het uitvoeren van de verschillende teamtaken in het veld.  De wedstrijden werden in onze competitie namelijk op details beslist. Tijdens de laatste periode werden er 13 punten gehaald uit de  laatste 6 wedstrijden, waardoor de B1 zich op de laatste speeldag veilig heeft gespeeld voor nog een jaar 1e klas voetbal.

Het was een wisselend seizoen waar goed voetbal zich afwisselde met pech. De jongens hebben een leerzaam jaar gehad waar ze zich terecht veilig gespeeld hebben!  Het seizoen is uiteindelijk afgesloten met een 8e plaats met 30 punten en een doelsaldo van 35 doelpunten voor en 33 doelpunten tegen.
Nu nog een weekje trainen en dan gaan we volgende week samen met de C1 richting Duitsland voor het Ederbergland cup toernooi.

B1

Wesley Westenberg
Trainer SVZW B1