AZSV – SVZW 09-05-2015

Spannende ontknoping 

AZSV – SVZW 09-05-2015

Zaterdag 09-05 staat de laatste competitieronde op het programma in de hoofdklasse C.  Een spannende laatste ronde. Want er moeten nog diverse beslissingen vallen. Is zaterdag de kampioen al bekend?  Welke club moet zich via de nacompetitie proberen te handhaven? En wie gaat er met de derde periode vandoor?

De strijd om de derde periode gaat nog tussen twee clubs. Excelsior’31 en SVZW kunnen beide deze titel nog pakken. De grootste kanshebber na afgelopen zaterdag  is SVZW. Door de onverwachte nederlaag van Excelsior’31 bij WHC heeft SVZW nu 3 punten voorsprong op de Rijssenaren.  Een gelijkspel in de wedstrijd tegen AZSV is voldoende.  Excelsior’31 speelt zaterdag thuis tegen Staphorst, en moet deze wedstrijd in elk geval winnen en dan maar afwachten wat het resultaat van SVZW is. SVZW gaat op bezoek bij AZSV in Aalten. In het verleden is het niet vaak gelukt om punten weg te halen in Aalten. Ook nu zal het een lastige opgave worden voor SVZW. Want AZSV moet deze wedstrijd winnen om te proberen de nacompetitie te ontlopen. Bij winst is dat nog niet zeker, want  de achterstand op Drachtster Boys is 2 punten.  Urk heeft een voorsprong van 3 punten op AZSV.  Net als vorig seizoen is AZSV bezig om zich te handhaven in de hoofdklasse C.  Na de winterstop was de ploeg mooi op weg om dat doel te bereiken.  Op 21-02 won AZSV de wedstrijd op Urk met 1-2. Belangrijke punten voor AZSV, maar een domper op de feestvreugde was de zware knieblessure die topschutter Robbin Thuss in deze wedstrijd opliep.  Sinds deze wedstrijd hebben de Aaltenaren niet meer over hem kunnen beschikken.  Hij is nog steeds hun topscoorder met 8 doelpunten.

Degradant WHC werd met een 1-0 nederlaag naar Zwolle gestuurd door SVZW. Daarmee voldeed SVZW aan de opdracht. Deze wedstrijd winnen en dan maar kijken wat de concurrentie doet. Wat niemand verwachte gebeurde toch. Excelsior’31  en DVS’33 verloren allebei. Hierdoor is DVS’33 kansloos voor de 3e periode.  Excelsior’31 is nu de enige overgebleven concurrent. SVZW speelde zaterdag een moeizame wedstrijd. Na 2 minuten stond de 1-0  al op het scorebord, maar het lukte daarna niet om die score uit te bouwen.  Het is te hopen dat de spelers beseffen dat er zaterdag wat te winnen is, en een goede prestatie op de mat weten te leggen.  De wedstrijd op Sportpark de Villekamp in Aalten begint om 14:30 uur.  De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Pieter van der Pol uit Zwolle.

Bij bijna alle overige wedstrijden staat iets op het spel zaterdag. Voorspellingen kwamen vaak niet uit dit jaar. Geen probleem wat mij betreft, want daaruit bleek maar weer hoe spannend de hoofdklasse C dit jaar ook weer was. Dit zijn de overige wedstrijden van zaterdag 9 mei. Erachter staat de voorspelling.

ACV – WHC. Winst voor ACV

Excelsior’31 – Staphorst. Winst voor Excelsior’31

Harkemase Boys – Flevo Boys. Winst voor Harkemase Boys.

Urk – DVS’33.  Gelijkspel

VVOG – CSV Apeldoorn. Winst voor VVOG

WVF – Drachtster Boys. Winst voor Drachtster Boys.

Iedereen heel veel plezier in deze laatste competitieronde.

Gerrit Koers