SVZW 2 stoomt door naar bekerfinale

Het is SVZW 2 voor de 3e keer in 5 jaar tijd gelukt om de bekerfinale voor reserve-elftallen te bereiken. Afgelopen dinsdag 28-4-2015 speelde het 2e de halve finale uit in Ede tegen DTS 2, een eerste klasse die verantwoordelijk was voor het uitschakelen van een aantal hoofdklassers.

SVZW 2 begon met de volgende elf spelers: Bjorn Nijsink; Emrah Velon, Lennart Mannes, Marco van Hofwegen, Thom Strijland; Rob Altink, Xander Dekker, Jordi van Ek; Tom Prumers, Mike Kerr en Brandon van Kammen. De reservebank was goed gevuld: Marijn Mol, Abner Sopaheluwakan, Wouter Brouwer, Rick Kamphuis, Janick Morsink en Tim Schuttert.

Trainer Frank Eeftink drukte de Zwaluwen op het hart dat er vandaag met passie en strijd gevoetbald moest worden, helaas is SVZW 2 in de titelrace achterop geraakt en de enige prijs die nog gewonnen kan worden is de beker. Dit advies werd enorm goed opgepakt, SVZW 2 begon furieus aan de wedstrijd en door het vroege storen scoorde SVZW 2 al in de 1e minuut de 0-1. Tom Prumers snelde voorbij zijn tegenstander, zette de bal voor en bij de tweede paal kon Brandon van Kammen de bal eenvoudig in het doel schieten, wat een begin: 1. : 0-1 Brandon van Kammen.

De vroege voorsprong gaf SVZW 2 vleugels en de aanvallen volgden elkaar in rap tempo op. In de 10e minuut was het weer raak, opnieuw was het Brandon van Kammen. Brandon kreeg de bal op links, kapte naar binnen en schoot de bal met zijn rechter over de keeper heen richting de lange hoek! Prachtig doelpunt en een 0-2 voorsprong. SVZW zat op rozen; de halve finale uit tegen DTS en na 10 minuten al met 2-0 voor!

Vlak na de 2-0 kregen de Zwaluwen een kleine domper te verwerken, doordat het even niet goed stond en de rechtsback van Ede een sprint van zo’n 60 meter kon afronden met een prima voorzet, kwam de spits van Ede vogelvrij voor Bjorn Nijsink te staan. Helaas kon “Duif” niets meer beginnen en lag de 1-2 in het netje, ondanks het veldoverwicht van SVZW scoorde DTS tegen en in bekerwedstrijden is dat geen prettig idee.

Gelukkig pakte SVZW 2 het prima op na de 1-2. We bleven de tegenstander onder druk zetten en creëerden een aantal mogelijkheden, het was dan ook wachten op de 1-3. Na een klein halfuur spelen kreeg Tom Prumers de bal weer eens op rechts, in plaats van buitenom te gaan ging hij dit keer naar binnen en speelde Mike Kerr slim aan in de 16. Mike gebruikte zijn lichaam goed, draaide weg en schoot de bal keurig voorbij de keeper in de lange hoek: 1-3.

SVZW 2 wist dat een 1-3 stand prima was, maar dat wanneer er gerust kon worden met 1-4 de wedstrijd wel zo’n beetje voorbij zou zijn. Vlak na de 1-3 scoorde DTS tegen, maar gelukkig voor SVZW stond een van de DTS-aanvallers in buitenspel positie waardoor zijn doelpunt werd afgekeurd. Een klein beetje geluk moet je hebben, maar dat werd deze avond ook zeker afgedwongen door de speelwijze van de Zwaluwen.

Vlak voordat de scheidsrechter op zijn fluitje blies voor de thee, bracht SVZW de stand op 1-4. Thom Strijland scoorde het mooiste doelpunt van de avond, Thom kreeg een handig balletje in de loop van Brandon en schoot in de 16 diagonaal, uit de stuit, de bal keihard en prachtig in de verre hoek kruising. Ruststand DTS 2 – SVZW 2; 1-4.

De tweede helft leek een formaliteit te worden voor SVZW. Rob Altink en Jordi van Ek heersten op het middenveld, Lennart Mannes en Marco van Hofwegen hielden het achterin perfect dicht. Gelukkig bleek DTS 2 niet bij machte om de wedstrijd te doen kantelen. Na ongeveer een uur spelen volgende de wissels zich in rap tempo op. Janick Morsink kwam erin voor Xander Dekker, Abner Sopaheluwaken voor Tom Prumers, Tim Schuttert voor Thom Strijland, Rick Kamphuis voor Brandon van Kammen en Marijn Mol kwam in de spits voor Mike Kerr.

Het slotakkoord van de wedstrijd was voor Rick Kamphuis (Woning). Rick speelt bij SVZW in het 5e elftal en blijft toch een speciale gastspeler voor SVZW 2, na een paar jaar in het 2e te hebben gevoetbald vond hij het welletjes en ging in het 5e spelen. Dit seizoen zat SVZW 2 een paar keer in de problemen qua spelers en altijd was daar Rick Kamphuis die meeging naar verre uitwedstrijden, zo ook vandaag. Na een slim balletje tussen wat verdedigers door van Rob Altink, kon Rick vanaf randje zestien een prachtig puntertje produceren die zomaar in de lange hoek verdween, JUICHEN! 1-5 voor SVZW na 90 minuten voetballen, de bekerfinale is wederom een feit. De andere halve finale wordt vandaag (woensdag 29-4) gespeeld, DZC’68 2 uit Doetinchem ontvangt Sparta Nijkerk 2, bij winst van DZC’68 2 zou SVZW 2 thuis spelen in de bekerfinale op 16 mei 2015, dat zou enorm prettig zijn.