Luctor et emergo E2 uit. Altijd lastig voor E2.

Lutor staat 5de in de competitie. Wij staan 2 na laatste. Dit wordt een pittig potje voetbal. Het was frisjes, maar er scheen een helder zonnetje. Aan het weer heeft het niet gelegen.
Vol goede moed werd gestart met de wedstrijd. De schrijvende pers was nog niet terug van zijn catering taak of het stond al 0 -1. binnen de eerste 5 minuten maakt Boaz een de 0 -1. een strakke bal in de hoek, met links geschoten.
Nog voor dat er 10 minuten verstreken waren hadden de Zwaluwen weer 3 mooie kansen gecreerd. in de 12de minuut had Luctor de eerste kans. Door het attent uitkomen van Gires werd een tegendoelpunt voorkomen.
Na 20 minuten kreeg Luctor steeds meer de overhand. Er werd hoofdzakelijk op de helft van SVZW gevoetbald. Gelukkig duurde dit niet lang. in de 23ste minuut was alles weer in evenwicht. In de 24ste minuut beging Luctor een fout en kreeg SVZW een vrije trap. Onze vrije trap specialist mocht aan het werk. Zeer fraai legde Jochem de bal achter de keeper. 0-2. Dit motiveerde SVZW behoorlijk. In de laaste minuut van de eerste helft, breekt Koen door, komt alleen op de keeper af en rondt het zeer fraai af 0-3.
In de tweede helft gaat het verder waar SVZW was gebleven. In de 28ste minuut een schot van Chris wordt uit de kruizing geplukt door de keeper. de 29ste minuut wordt er een corner genomen. De terugvallende bal wordt door Boaz in de korte binnen geschoten. Helaas zag de scheidsrechter dit niet en bleef het 0-3. In de 31ste minuut kreeg Luctor een corner. Een prachtige kopbal achterover. 1-3. Geen minuut later een frije trap voor Luctor. Ook die verdween achter gires 2-3. Nu wordt het voor de supporters billen knijpen. Supporters moedigen hun pupillen dan ook luidkeels aan. Dat helpt; de 34ste minuut neemt boaz een corner. Jur neemt de bal vol op de slof 2 -4. supporters juichten uitbundig. De scheidsrechter vond het blijkbaar te luidruchtig en deelde aan de supporters van SVZW een officiele waarschuwing uit. Dit temperde de luidruchtigheid wat.
In het veld blijft de gedrevenheid. In de 40ste minuut een schot van Luuk op de goal. De keeper was allert genoeg. 2 minuten later gaat Luctor met de bal aan de haal en scoort 3-4. In de laatste minuut neemt Boaz nog een corner; Matghijs krijgt de bal voor de voeten en loopt de bal zo het doel in 3-5. Dit was dan ook de eind stand. Goed voetbal wordt dus beloond!

H.J. van der Beek