CSV Apeldoorn – SVZW

Voorbeschouwing CSV Apeldoorn – SVZW (18-4-2015)
SVZW herstelde zich afgelopen zaterdag dus prima van de 2 verloren wedstrijden die het hieraan vooraf speelde. Hiermee blijft het meedoen om de laatste strohalm te pakken teneinde het seizoen nog glans te geven,namelijk het winnen van de 3e periode. Zaterdag reist het af naar Apeldoorn waar het tegen CSV moet aantreden.
CSV Apeldoorn is opgericht in 1946. Het eerste elftal promoveerde op 1 mei 2010 naar de nieuw opgerichte Topklasse, de hoogste klasse in het Nederlandse amateurvoetbal. Na een seizoen degradeerde het via promotie/degradatiewedstrijden terug naar de Hoofdklasse en sindsdien speelt CSV Apeldoorn in die klasse. De club heeft 1200 leden en telt 14 seniorenteams (waarvan 1 vrouwenteam), 16 juniorenteams, 31 pupillenteams, 1 F-league (voor spelertjes tot 5 jaar) en 13 zaalvoetbalteams. Het sportcomplex van de club ligt op Sportpark Orderbos en omvat 5 velden, waaronder 2 kunstgrasvelden. Momenteel vertoeft het elftal van Richard Karrenbelt op de 6e plaats in de Hoofdklasse C, net achter SVZW. In totaal behaalde de ploeg uit Apeldoorn dit seizoen 34 punten uit 22 gespeelde wedstrijden. CSV won 11 wedstrijden, speelde er maar 1 gelijk en verloor er 10 stuks. Kijken we naar louter de thuiswedstrijden na de winterstop dan behaalde dit team 9 punten in 5 thuiswedstrijden. Twee weken geleden verloor het nog met duidelijke cijfers van degradatiekandidaat Staphorst (1-4) maar vorige week herstelde de ploeg zich tegen rodelantaarndrager WVF. In de eerste helft wist WVF het nog droog te houden maar in de 2e helft ging het dan toch door de knieën. Martijn Boeve opende de score in de 65e minuut en Ugur Yildirim liet met 2 treffers in de 82e en de 84e minuut uiteindelijk een verdiende 3-0 score noteren. SVZW wist zich dus goed te herstellen van de matige vertoningen in Rijssen en Assen. In de eerste helft brak Cenk Uguz de wedstrijd open voor SVZW door de 1-0 te laten aantekenen in de 32e minuut. Het publiek moest lang wachten op de beslissing in de wedstrijd. Het was uiteindelijk Nigel Michels die met 2 treffers binnen 10 minuten de volle buit binnenhaalde voor de Wierdenaren. Op 13 december van het vorig jaar speelden SVZW en CSV tegen elkaar op Sportpark Het Lageveld. In een vermakelijk en doelpuntrijk duel kwam er uiteindelijk geen winnaar uit de bus. Na een 1-1 ruststand kwam de ploeg uit Apeldoorn vlak na de theepauze op voorsprong door Steven van Es. Joshua ter Avest bracht 4 minuten later de stand weer in evenwicht en het was Maarten Jansen die in de 73e minuut SVZW op voorsprong bracht. In de 97e (!) minuut kwam Apeldoorn alsnog langszij want het was Ugur Yildirim die vanaf 11 meter het punt veilig stelde voor CSV. Natuurlijk hopen we dat het aanstaande zaterdag wederom een doelpuntrijke pot voetbal gaat worden. Wie er uiteindelijk aan het langste eind gaat trekken zal tegen kwart voor 5 duidelijk zijn. De wedstrijd begint dus om 15.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Erik ter Brake uit Dedemsvaart.