SVZW F1 kan voorsprong niet vasthouden

SVZW F1 kan voorsprong niet vasthouden.
Om 8:30 uur snerpte de fluit van scheidsrechter Carsten over het kunstgrasveld van SVZW.
Met dit signaal was het Voorwaarts F1G die had afgetrapt, de wedstrijd was begonnen.
Voorwaarts F1G speelde de bal rustig achterin rond, op zoek naar de ruimte in de opbouw.
SVZW F1 was duidelijk nog wat aan het aftasten wat ze van de nr. 2 in de competitie konden verwachten.
Lang hoefden we niet op dit antwoord te wachten, na een prima uitgespeelde aanval van Voorwaarts F1G moest Senna Brink onze keeper de bal uit het net halen, 0-1.

SVZW F1 liet zich hierdoor niet op hun kop zitten en ging vervolgens zelf in de aanval.
Levi Timmerman schoot de bal in het zijnet en Rutger Span zag zijn schot gekraakt worden door de defensie van Voorwaarts. Veel oeeehs en aaahs waren te horen van de toeschouwers die in grote getale op deze spannende wedstrijd waren afgekomen.
Ook het thuispubliek hoefde niet lang te wachten op een goal van de kant van SVZW. Het was Milan Dikkers die de bal goed afpakte van zijn directe tegenstander, en met een prima pass Thijs Nijeboer de diepte instuurde. Thijs schoot met een bekeken balletje de 1-1 tegen de touwen. Met hard werken en felle duels werd Voorwaarts afgeschrikt en kon SVZW F1 de druk naar voren behouden.

Het was Ruben Meijerink die met een prima individuele actie Thijs opnieuw vrij voor de keeper zette, ook deze keer gaf Thijs de keeper het nakijken, 2-1. Mees Meijer onderschepte een diepe bal van de tegenstander en met een strakke pass over de breedte van het veld bereikte hij Daniel Wind. Daniel omspeelde zijn tegenstander en zette Thijs opnieuw vrij voor de keeper, 3-1.
Ook Voorwaarts liet zien goed te kunnen voetballen, maar met goed verdedigen van Milan, Mees en Rutger  + de prima reddingen van Senna kon de voorsprong behouden. Net voor rust mocht Voorwaarts toch nog juichen, via de welbekende scrimmage viel de bal achter Senna in de goal 3-2.
–       Rust
Voorwaarts F1G begon de tweede helft met volle druk naar voren, waardoor SVZW F1 kansen zag op een counter. Levi verdedigde goed uit en bereikte met zijn trap Thijs die op zijn beurt Rutger vond. Rutger behield het overzicht en bediende Ruben op maat. Ruben aarzelde niet en schoot de bal langs de keeper, 4-2.

Voorwaarts bleef met druk naar voren spelen wat resulteerde in doelpunten, vrij snel werd Senna twee keer kansloos gelaten en stond er een gelijke stand op het scorebord 4-4. Met nog 5 minuten op de klok begon het slotoffensief van deze spannende wedstrijd. Daniel kreeg de bal aan de linkerkant en ging simpel langs zijn tegenstander, helaas lette de keeper goed op bij zijn schot in de korte hoek. Mees omspeelde nog 2 tegenstanders, en legde aan voor een schot, helaas ontbrak de precisie.

Voorwaarts had het geluk van aan hun zijde, vlak voor tijd bereikte de keeper met een lange bal de spits, Senna lag in de weg maar de rebound was voor Voorwaarts, 4-5.