SVZW – VVOG 3-0 (update foto’s)

SVZW – VVOG verslag 12-04-2015  

Bekijk hier de foto’s van de wedstrijdBekijk hier de foto’s van het Team van de Week

SVZW blijft meedoen voor de 3e periodetitel na 3-0 winst 

Gistermiddag was het de beurt aan scheidsrechter W. Smit uit Nunspeet met zijn assistenten Schoolderman en Bronts, die samen de wedstrijd tussen SVZW en VVOG (Voetbal Vereniging Ons Genoegen) mochten leiden op de thuisbasis van SVZW op sportpark Het Lageveld te Wierden. Voor de gastheren was het een must om van de ploeg uit Harderwijk (slechts 1 punt minder) te winnen, omdat alleen met dat resultaat nog uitzicht was op het behalen van de derde en laatste periodetitel in dit seizoen. SVZW trapte af en begon meteen met aanvallen. Na vier minuten deed VVOG ook een duit in het zakje met haar eerste aanval, die wat ongelukkig werd uitverdedigd door de defensie van SVZW, maar uiteindelijk toch goed afliep voor de gastheren. De eerste 10 minuten verliepen vervolgens wat gezapig, van beide kanten overigens, alsof er weinig meer op het spel stond. Eerste echte kans was voor de Harderwijkers, toen de snelle Biya Pernelly werd aangespeeld in  het strafschopgebied van SVZW, maar hij de bal niet voldoende onder controle wist te krijgen. Weg kans voor VVOG en SVZW was gewaarschuwd. In de 12e minuut (!) pas de eerste corner van deze wedstrijd en was voor SVZW, werd genomen door Kevin Aman maar uiteindelijk afgefloten vanwege duwen. 14e minuut aanval van de gasten, de bal verdwijnt in het Wierdense doel, echter was er ruim van tevoren al gevlagd voor buitenspel en dus ging dat feestje niet door. Na 20 minuten voetbal werd duidelijk dat SVZW niet echt wilde doorzetten vooralsnog, passes waren te onnauwkeurig of kwamen helemaal niet aan en dat gaf de tegenstander moed om wat meer richting het doel van Michiel Achterhoek te gaan, VVOG besefte dat hier toch wellicht iets te halen viel en dus steeds vaker over de middellijn opdook. In de 24e minuut ontsnapte SVZW aan een achterstand, toen Pernelly Biya uit vrijstaande positie maar net keihard naast schoot, wat kwam SVZW daar goed weg zeg! Even later een mooie aanval van de Wierdenaren via Machiel van Keulen die Nigel Michels vond, wiens schot echter hoog over richting Wierden Noord verdween. Maar in de 32e minuut was het dan toch raak voor de thuisploeg, toen spits Ruud ter Heide terug kopte op Cenk Uguz, die succesvol de 1-0 binnen tikte. Wat een opluchting aan SVZW zijde. Meteen na de aftrap door VVOG kreeg de ploeg te maken met twee geblesseerde spelers, Oussama Labari en Stefan Jansen, die beiden na behandeling gelukkig verder konden. Daarna bleef het spel aan beide zijden matig, kreeg SVZW spits Ruud ter Heide in de 37e minuut nog een kansje na de voorzet van Machiel van Keulen, maar in de stand voor rust kwam geen verandering meer en dus gingen de ploegen rusten bij een 1-0 voorsprong in het voordeel van de Wierdenaren.

Na de thee bleek VVOG trainer Ed Engelkes gewisseld te hebben: De gevaarlijke Pernelly Biya was achtergebleven in de kleedkamers, zijn vervanger was Modou Nijang. Na rust een meer aanvallend VVOG en dus meer ruimte als gevolg daarvan voor de gastheren. Maar scoren deden de Harderwijkers niet in die fase, enkele kansjes daargelaten. Het bleef een matige partij voetbal van beide kanten en SVZW koesterde haar 1-0 voorsprong. Nigel Michels haalde uit in de 56e minuut, zijn schot ging echter voorlangs, maar was toch een redelijke mogelijkheid om de score te verdubbelen. 62e minuut een grove overtreding van VVOG speler Stefan Jansen op Ruud ter Heide, die na behandeling gelukkig verder kon spelen. De eerste en enige gele kaart van deze wedstrijd was natuurlijk terecht en voor de dader Stefan Jansen, die met die kleur zijn handen mocht dicht knijpen. Kevin Aman mocht aanleggen in de 66e minuut voor de 2-0, maar zijn schot ging over en naast het doel van Frans Koornberg, weg kans voor SVZW op wat meer lucht. Idem even later, toen Kevin Aman met zijn corner Jordi Holtkamp bereikte, maar deze kon net niet goed met zijn hoofd onder de bal komen om echt dreigend te worden. Vervolgens in de 72e minuut de tweede wissel bij VVOG, dit keer werd Stefan Jansen vervangen door Naoufal Boutachkourt. Ook SVZW trainer Geert Veldhuis ging wisselen en wel in de 74e minuut, toen Ruud ter Heide eraf ging en vervangen werd door Maarten Jansen. In de 79e minuut een hachelijke situatie in het strafschopgebied, toen VVOG wel heel erg dichtbij de gelijkmaker was, maar doelman Michiel Achterhoek uiteindelijk aan het langste eind trok. Pfff. De SVZW aanhang was er nog steeds niet gerust op, het bleef een matige partij, maar in de 82e minuut bracht een pass van Maarten Jansen uit de counter op Nigel Michels de zo vurig gehoopte 2-0 voorsprong, Michels maakte geen fout en scoorde voortreffelijk en onhoudbaar. Toch nog een kans op de aansluingstreffer in de 89e minuut, maar Michiel Achterhoek tikte de inzet tot corner en bleef het dus 2-0, ondanks dat Nigel Michels ervandoor ging, maar zijn inzet gepakt zag worden door VVOG doelman Frans Koornberg. De match leek gespeeld nu, Jordi van Ek was nog dichtbij een treffer, echter was het slotakkoord opnieuw voor Nigel Michels, die in blessuretijd zijn tweede en voor zijn ploeg de 3-0 nog scoorde, tevens eindstand. Achteraf een nuttige overwinning in een matige wedstrijd, maar de punten tellen en daar ging het allemaal om gistermiddag.

Volgende week speelt SVZW uit tegen CSV Apeldoorn, dat ook won en slechts 1 puntje minder heeft dan de Zwaluwen. Altijd een lastige opponent, dat CSV daar op dat mooi gelegen sportpark het Orderbos. Laten we SVZW daar massaal steunen in haar jacht op de 3e periodetitel.

Gerhard Nijmeijer

Opstelling SVZW: Achterhoek, Zwiers, Holtkamp, Bartelds, Van Keulen, Van Ek, Cenk Uguz (88e Woesthuis), Wensing, Aman, Ter Heide (74e Jansen) en Michels.