Deelname D1 aan Sirenecup Oostende

Afgelopen vrijdag was het dan zo ver. Met de 19 persoons (spelers)bus van Havi Travel en een busje van Munsterhuis Autobedrijf uit Hengelo werd richting Oostende gekoerst om deel te nemen aan een internationaal toernooi in Oostende, te weten de Sirenecup. D1 was ingeschreven in de competitie U13 met 20 teams uit Belgie, Frankrijk, Duitsland, Luxemburg en Nederland.  Leiding (Patrick, Frans, Bart, Johan en Gerrit) en jongens werden door chauffeur Gerrie Jansen (onlangs zijn 65e verjaardag gevierd) netjes in Oostende “afgeleverd”. Na het verkennen van het voetbalterrein werden we ondergebracht in een schoolgebouw ca 10 kilometer verderop in Gistel.

Op de 1e dag speelden we de eerste wedstrijd tegen de jeugdopleiding van KV Oostende waarin we op een 0-1 achterstand kwamen maar deze wisten om te buigen in een 2-1 voorsprong. Jammergenoeg gaven we in de laatste minuut deze voorsprong weg. 2-2.
De 2e wedstrijd was tegen hoofdklasser Nivo Sparta. Een wedstrijd die we gezien de kansen hadden moeten winnen, maar die teleurstellend in 0-0 eindigde.
De 3e wedstrijd was tegen een wat minder sterke ploeg uit Loosdrecht. En ondanks dat deze ploeg een wat “mindere” was werd de wedstrijd met veel moeite met 1-0 gewonnen.
De 4e wedstrijd tegen een Franse ploeg werd met “slechts” 3-0 door ons gewonnen, waar het wel 6-0 had kunnen zijn. Deze wedstrijd misten we helaas te veel kansen. Door de winst in deze laatste wedstrijd plaatsten we ons definitief als nummer 2 van de poule voor de winnaarspoule.

Op de 2e wedstrijddag moesten we aantreden tegen opnieuw een hoofdklasser en wel Purmerend. Zij staan 2e in hun competitie en spelen met allemaal 2e jaars D spelers. Purmerend was een maatje te groot voor ons en we kwamen slechts een paar keer echt aan voetballen toe. Het lengte- en leeftijdsverschil was toch te groot. Na 10 minuten stonden we al met 3-0 achter. Snel vergeten deze wedstrijd zei trainer Patrick Bakhuis. Achteraf gezien was het geen schande van de uiteindelijke toernooiwinnaar Purmerend te verliezen (6-1).
De 2e wedstrijd tegen hoofdklasser VSV ging gelijk op. We hadden zelf ook kansen maar wisten deze helaas niet te verzilveren. Iets wat de tegenstander wel deed en de wedstrijd verloren we maar met 1 doelpunt verschil (1-0).
De laatste wedstrijd deze dag was tegen een team uit België.  De tank bij SVZW D1 raakte inmiddels leeg en ondanks een goed begin van onze kant ging deze wedstrijd met 2-0 verlies de boeken in.

SVZW D1 heeft een topweekend gehad. Ondanks verlies op dag 2 van het toernooi kunnen we terug kijken op een geslaagd toernooi waarin we uiteindelijk 8e van de in totaal 20 teams zijn geworden. We hebben goede wedstrijden gespeeld tegen hoofdklassers maar helaas ook minder goede wedstrijden. Toch bleef de teamspirit behouden en was het een unieke ervaring voor de (grotendeels 1e jaars) D1 selectie.

Wij willen graag de sponsoren bedanken en genoemd hebben, want zij hebben dit toernooi mede mogelijk gemaakt.
Naast teamsponsor Drukkerij Aurora uit Almelo zijn dat Steenbergen Schoenen uit Rijssen, Housing XL huur- en verhuurmakelaar uit Enschede, Expert Bennink uit Haaksbergen, Pauwe Installaties uit Wierden. Löwik Meubelen uit Vriezenveen, Dirksen Schoonmaak en Bedrijfskleding uit Almelo en de reeds in het verslag genoemden Havi Travel uit Rijssen en Autobedrijf Munsterhuis uit Hengelo. En ook dank voor de ouders die er een lange rit en file’s voor over hadden om ons te steunen.

Prijsuitreiking