ACV – SVZW 3-1

SVZW verliest opnieuw, dit keer in Assen 

Trouwe aanhangers van SVZW waren naar Assen getogen om getuige te zijn van in hoeverre de Wierdenaren de kater tegen Excelsior’31 een week eerder in Rijssen al dan niet te boven waren gekomen. De thuisploeg, de laatste weken ook al zeer wisselvallig bezig  -de ploeg stond enkele keren trots bovenaan- wilde deze wedstrijd voor eigen publiek zonder meer winnen. Rond halfdrie floot arbiter G. Gils uit Winschoten voor de aftrap van deze wedstrijd tussen twee ploegen met nagenoeg hetzelfde aantal punten en dezelfde plaats op de ranglijst (4 en 5). SVZW miste vanwege schorsingen Machiel van Keulen en Maurice Bartelds en dus moest trainer Geert Veldhuis behoorlijk schuiven in zijn selectie, met name achterin. SVZW mocht aftrappen met wind tegen op het groene natuurgras en reeds na vier (!) minuten kon doelman Achterhoek van SVZW vissen: de eerste de beste aanval van ACV leverde de ploeg een voorsprong op, Richard Mulder tekende voor de 1-0, nadat de eerste kans voor SVZW in de 1e minuut via Bas Woesthuis tot stand kwam, maar door Joshua ter Avest niet benut werd. Eerste corner voor de gasten uit Wierden door Nigel Michels in de 8e minuut, die door Joshua ter Avest ineens op de slof werd genomen en maar net over ging. In de 14e minuut prima voorzet Bas Woesthuis van links op Mirko Zwiers, wiens inzet in de handen van ACV doelman John Vos eindigde. 15e minuut wedstrijd, dit keer voorzet van Mirko Zwiers op Ruud ter Heide, die de bal niet goed onder controle kon krijgen en dus weer een prooi voor de lange Asser doelman. SVZW intussen wilde zich niet neerleggen bij die 1-0 achterstand, bleef strijden voor een beter resultaat, maar liep achter de feiten aan door die vroege tegengoal. 21e minuut de eerste gele kaart voor Joshua ter Avest in deze wedstrijd. 31e minuut een enorme uithaal van de voet van Richard Mulder namens de gastheren, doelman Michiel Achterhoek redde op miraculeuze wijze en behoedde zijn ploeg voor een verdubbeling van de stand, ten koste van een corner. In de 36e minuut dan ook een gele kaart voor ACV speler Abdel Allaoui, vrije trap voor SVZW genomen door Nigel Michels, maar te laag. Laatste deel van dat eerste bedrijf SVZW offensief om toch nog voor rust de gelijkmaker te realiseren, maar het mocht niet baten, hoewel er toch wel degelijk kansjes waren in die eindfase. Ruststand derhalve 1-0.

Tweede helft mocht ACV de aftrap nemen, nadat SVZW de eerste wissel in de rust had toegepast: Maarten Jansen eraf, Kevin Aman erin. In de 48e minuut reeds scoorde ACV de 2-0 via Edu de Jonge Rosa, na een geweldige blunder van Caglar Uguz en dus keek SVZW opnieuw en voor de zoveelste keer tegen een vroege achterstand aan. Een minuut later voorkwam SVZW doelman Michiel Achterhoek de 3-0, na een vlammend schot van Robin Mulder onschadelijk te hebben gemaakt. In de 54e minuut ging het schot van Nigel Michels maar net naast en had SVZW echt pech, want het had bijna de aansluitingstreffer te pakken. In de 56e minuut ging Caglar Uguz bijna opnieuw in de fout, maar gelukkig liep het dit keer goed af. Intussen nam SVZW duidelijk het initiatief om toch tot een beter resultaat te komen en ACV moest achteruit. Dan, in de 60e minuut, een lange bal van achteruit door Mirko Zwiers in de doelmond van ACV, keeper John Vos pakte de bal maar liet los en dit keer  stond spits Ruud ter Heide wel op de juiste plek om simpel in te tikken: de gelukstreffer betekende de 2-1 en de gasten kregen nieuwe hoop. Meteen hierna de tweede wissel aan SVZW kant: Caglar Uguz mocht gaan douchen, Thom Strijland werd zijn vervanger. SVZW bleef intussen aanvallen, Mirko Zwiers gooide goed in, bereikte Nigel Michels in het strafschopgebied van ACV, diens schot ging maar net over en dus geen gelijkmaker. Zo ook de kans die Joshua ter Avest geboden kreeg in de 67e minuut, via een goede actie van Jordi van Ek en Bas Woesthuis, maar Joshua kreeg de bal niet tussen de Asser palen. Even later grote kans op de 3-1 via de gevaarlijke Robin Mulder, maar de inzet van de doelpuntenmaker Richard mislukte dit keer volkomen en dus mocht SVZW nog hopen. Tot de 76e minuut, want na een slimme steekpas van Mulder, die Edu de Jonge Rosa plots alleen voor Achterhoek zette, scoorde de laatste zijn tweede en ACV’s derde doelpunt: 3-1 en dat was de genadeklap voor de gasten uit Wierden, na opnieuw geknoei in de Zwaluwer defensie, dit keer met Jordi van Ek in de hoofdrol. Wissel bij SVZW in de 80e minuut, Joshua ter Avest werd vervangen door Mike Kerr en ook ACV ging wisselen: Nick Westebring mocht gaan, Robert Talens kwam. Een paar minuten later een dubbele wissel bij de Assenaren: man of the match Edu de Jonge Rosa met zijn 2 doelpunten verliet het veld, in zijn plaats speelde Haris Dzelilovic, de andere wissel is uw verslaggever ontgaan, maar dit had verder geen invloed op de partij, daar in Assen. Met een slimmer ACV, een sterker en hardwerkend SVZW, verloren de gasten deze pot door opnieuw vroege tegentreffers in zowel het begin van de eerste als in de tweede helft, door fatale verdedigingsfouten. Einduitslag 3-1 winst voor de Asser Christelijke Voetbalvereniging op deze koude zaterdagmiddag. Volgende week ontvangt SVZW op sportpark het Lage Veld VVOG uit Harderwijk, dat net onder SVZW de 6e plaats op de ranglijst inneemt met 31 punten. Winst voor SVZW kan belangrijk zijn voor de 3e periode, dus komt u allen massaal naar deze wedstrijd om ons eerste elftal te steunen!

Gerhard Nijmeijer 

Opstelling SVZW:Achterhoek, Van Ek, Holtkamp, Caglar Uguz (63e Strijland), Zwiers, Wensing, Woesthuis, Ter Avest (80e Kerr), Michels, Jansen (45e Aman), Ter Heide

Via onderstaande link zijn foto’s van deze wedstrijd te zien:
http://www.acvassen.nl/nieuws.php?nieuws_id=3137