ACV Assen – SVZW (4-4-2015)

Na het geweldige pak slaag dat de Zwaluwen afgelopen zaterdag kregen van onze Rijssense buren Excelsior’31 zit er niks anders op dan de wonden te likken en het vizier snel te richten op de volgende wedstrijd. Ondanks het smadelijke verlies is SVZW nog steeds in de race voor de laatste tussentijdse titel in de Hoofdklasse C, namelijk het winnen van de 3e periode.
De Asser Christelijke Voetbalvereniging (ACV) is opgericht in 1939 en speelt zijn thuiswedstrijden op sportpark ‘Het Stadsbroek’. Op het hoogste amateurniveau won ACV twee keer de algehele amateurtitel, in 1978 en 1986. Drie keer werd het Nederlands kampioenschap voor zaterdagamateurs behaald en negen maal het afdelingskampioenschap. Het eerste elftal speelde sinds 1971 tot en met het seizoen 2009/2010 in de hoogste klasse van het amateurvoetbal, met uitzondering van de seizoenen 1974/75 en 1975/76 en 2008/09. De club miste in het daaropvolgende seizoen de stap naar de nieuwe Topklasse waardoor de club sinds het seizoen 2010/11 actief is op het een na hoogste amateurniveau, de Hoofdklasse, waarin het dus nu nog steeds vertoeft. Dit seizoen zijn de resultaten van onze komende tegenstander, net als bij SVZW, ook heel wisselend, een gegeven dat uitmondt in een 5e plek op de ranglijst voor de Assenaren. Vorige week moest het keurkorps van trainer Hans de Jong aantreden in een thuiswedstrijd tegen trotse koploper DVS’33 waar na 90 minuten een 1-1 gelijk spel op de borden stond, een resultaat dat de verhoudingen op het veld uiteindelijk goed weer gaf. Na de 0-1 door doelpuntenmachine Maurice de Ruiter van de Ermeloërs zo’n 20 minuten voor het eindsignaal, bracht de andere clubtopscorer Robin Mulder uit een penalty de Drentenaren weer op gelijke hoogte. SVZW kreeg dus zoals al eerder aangehaald voetballes op ‘De Koerbelt’. Vanaf het eerste fluitsignaal was het al duidelijk wie er die middag als winnaar van het veld wilde stappen. De thuisploeg combineerde naar hartelust en fileerde de verbaasde Wierdense verdediging keer op keer. Met rust was het 3-0 door 3 doelpunten van de topscorer – met reeds 24(!) doelpunten –  in de Hoofdklasse C, Hakim Ezafzafi. Een tussenstand waar SVZW nog niet eens over mocht mopperen ook , gezien het aantal kansen van de Rijssenaren. In de 2e helft enigszins hetzelfde beeld en uiteindelijk droop SVZW met de staart tussen de benen en een dik verdiende 5-0 nederlaag af richting de prachtige kleedkamer onder die mooie nieuwe hoofdtribune. Verliezen komt soms hard aan… Verliezen van de ‘buren’ komt nog harder aan… Maar een kansloze 5-0 nederlaag in een derby waar lang naar uit is gekeken moet wel als een mokerslag zijn aangekomen bij de selectie van trainer Geert Veldhuis… Maar lang kan er niet nagetreurd worden want de strijd om de 3e periode gaat onverminderd door en SVZW is hiervoor nog steeds volop in de race. In de 1e seizoenshelft speelden ACV en SVZW tegen elkaar in Wierden. Destijds prijkte er een 1-1 eindstand op ons scorebord. Gezien het aantal geturfde kansen kon men concluderen dat de Zwaluwen zich destijds tekort hebben gedaan door na de 1-0 (door Cenk Uguz) de wedstrijd niet in het slot te gooien. Vlak voor tijd wist ACV namelijk nog langszij te komen door John van Dalen en was de puntendeling een feit. ACV wist in eigen huis nog nooit te winnen van SVZW en een ieder met een zwart-wit hart hoopt natuurlijk van harte dat deze serie niet bruut onderbroken gaat worden. Of dit daadwerkelijk gaat gebeuren kunt u a.s. zaterdag zien. De wedstrijd begint om half 3 en staat onder leiding van scheidsrechter G. Gils uit Winschoten.

Erik Smalbrugge