Meisjesbeloften boeken zege op Gramsbergen

Meisjesbeloften SVZW boeken verdiende zege op Gramsbergen

Na een stroeve opstartperiode van de beloftencompetitie in 2015 met een tweetal gemiste wedstrijden, was het aan SVZW en Gramsbergen om deze letterlijk en figuurlijk af te trappen. Het eerdere treffen van de twee was geëindigd in een 3-1 overwinning voor Gramsbergen, dus SVZW had nog iets recht te zetten. De wedstrijd begon om 20.00 uur onder leiding van scheidsrechter Leijenhorst. SVZW kwam scherp uit de startblokken en zette direct veel druk naar voren. Gramsbergen werd vastgezet op eigen helft en de eerste grote kansen waren dan ook voor de thuisploeg. Dit resulteerde na tien minuten in de openingstreffer toen Solenn Bos vrijgespeeld werd voor de keeper en de bal heel beheerst binnenschoof.

Gramsbergen had, behalve enkele plaagstootjes, nog geen antwoord gevonden op het snelle combinatiespel van de zwart-witte brigade van coach Peter Conijn en zo bleef het spel zich met name op de helft van de gasten afspelen. Na 19 minuten werd de score verdubbeld door opnieuw Solenn Bos, die een vrije trap van 20 meter buiten bereik van de keeper in de kruising parkeerde. Na de 2-0 liet SVZW het tempo een beetje varen en daar maakte Gramsbergen dankbaar gebruik van. De 2-0 leek de bezoekers niet echt te deren en langzaam maar zeker kantelde het spel in het voordeel van de Gramsbergenaren. Deze inzet werd door Lobke Kosters beloond door een vrije bal van de linkerkant van het veld onberispelijk binnen te schieten.

Na rust had SVZW het moeilijk. Gramsbergen kwam scherper uit de kleedkamer en rook bloed. Ze buitten het fysieke overwicht slim uit en veel persoonlijke duels werden in groen-wit voordeel beslist. Na een klein kwartier spelen was het Iris Meier die na een grote dekkingsfout van SVZW een messcherpe voorzet op waarde wist te schatten en van 5 meter de gelijkmaker liet noteren. Hierna ging de storm iets liggen, waardoor SVZW weer kans kreeg om in de wedstrijd te komen. Er waren voor beide partijen kansen, waarbij de grootste mogelijkheden toch wel voor de thuisploeg waren.

In de 68e minuut maakte de Wierdense coach een cruciale beslissing door de wissel van Solenn Bos uit te stellen tot na de corner die SVZW op dat moment kreeg. Solenn gaf zichzelf een waardig afscheid door de corner in één keer in het doel te krullen en daarmee opnieuw een voorsprong voor SVZW op het bord te zetten. Dit resulteerde in een dikverdiend applaus toen ze, moe maar voldaan, het veld verliet.

Na de 3-2 golfde het spel op en neer en waren er voor beide teams nog mogelijkheden, maar – met name door wederzijdse vermoeidheid – was het beste voetbal er wel af. De spelers waren dan ook zeer opgelucht toen de uitstekend leidende scheidsrechter voor het einde floot, waardoor SVZW de drie punten in Wierden wist te houden

Peter Conijn