Tweede verslaat Excelsior voor derde keer!

Afgelopen zaterdag speelde het tweede voor de derde keer dit seizoen tegen Excelsior’31 2. In de afgelopen twee edities wist het tweede aan het langste eind te trekken, door een 2-0 winst in eigen huis en een 0-5 overwinning in de beker op Sportpark de Koerbelt. Ook afgelopen zaterdag was Excelsior gastheer. Na de bekerwedstrijd was er vanuit het Rijssense nogal wat commentaar omdat er een aantal jongens uit de eerste selectie meededen. De rollen waren nu omgekeerd, Excelsior had 7 mensen uit de eerste selectie, het tweede mocht daarbij op pad met spelers van het vijfde en zesde (waarvoor dank!). Dit alles door een grote ziekenboeg in Wierden. Als het tweede tot het einde mee wil strijden om het kampioenschap moest het winnen. Gezien het feit dat HHC tegen Bennekom speelde en normaal gesproken ook zou winnen. Sparta had een zwaardere tegenstander, namelijk DVS uit Ermelo en die zouden wel eens punten kunnen verspelen.

Om half een floot de prima fluitende scheids voor de eerste maal. Vanaf de aftrap was duidelijk dat Excelsior de 0-5 nog niet was vergeten, ze speelden namelijk 5-3-2. Binnen een aantal minuten kroop SVZW door het oog van de naald, een harde overtreding van onze gastspeler Henri Eertink werd bestraft met geel. De speler van Excelsior moest het veld verlaten. Hierna ontvouwde zich een slordige, zenuwachtige maar toch ook een turbulente eerste helft. Er werd gespeeld op het scherpst van de snede, spanning was aan beide zijden zichtbaar en dit leidde tot veel persoonlijke fouten van de voetballers. Het spel golfde daardoor op en neer. En daar waar SVZW het betere van het spel had, was het Excelsior die de beste kansen kreeg. We gingen echter de rust in met een 0-0 ruststand.

In de rust drukte Frank Eeftink zijn selectie op het hart dat degene die zou gaan scoren zeer waarschijnlijk ook zou gaan winnen.

Het tweede begon de tweede helft scherper dan de eerste en dit leidde nu ook tot de betere kansen. Toch kwam ook Excelsior af en toe gevaarlijk dicht bij een doelpunt. Met nog ruim twintig minuten op de klok stoomde Henri Eertink op over de linkerflank en gaf een lange pass op Mike Kerr, die de bal in de 16 meenam en langs de Rijssense goalie schoof. Eindelijk was de wedstrijd open gebroken. Hierna verschoof het overwicht langzaam richting Excelsior, zeker in de laatste minuten was het erg onrustig op de Wierdense bank. Maar veel verder dan een paar wilde schoten kwam het niet en met Bjorn op de goal laat de Wierdense defensie zich niet gauw passeren. Uiteindelijk kwam daar het lang verwachte eindsignaal.

Op dat moment stonden de nummers 1 (Sparta Nijkerk) en 2 (HHC) op achterstand. In Nijkerk bleef dat zo, zij verloren met 0-3 van DVS (volgende week tegenstander van het tweede) De Hardenbergers vochten zich terug en maakten in de laatste minuut de winnende. Hierdoor staat SVZW nu weer tweede met nog steeds 1 punt achterstand. Volgende week een nieuwe finale in Ermelo!