SVZW 2 maatje te groot voor ASV Dronten 2

Zaterdag 14 maart speelde SVZW 2 tegen ASVD 2, het was exact 6 maand en 1 dag geleden dat onze tweede selectie op bezoek was in Dronten. Aldaar wonnen we, met de nodige moeite, met 1-2 door doelpunten van Dries Buimer en Xander Dekker.

Ons tweede kan nog steeds een serieuze worp doen naar het kampioenschap in de reserve Hoofdklasse A. Met 4 punten achterstand op koploper HHC en in het achterhoofd de zware pot die zij op de rol hadden tegen Sparta Nijkerk, was deze zaterdag de uitgelezen kans om de druk op HHC op te voeren. Dronten stond er op de ranglijst immers niet zo florissant voor, met slechts 3 uit 17.  Het gat met VVOG (de nummer een-na-laatst) was voor de wedstrijd 13 punten. Met nog 9 wedstrijden te gaan is er dus serieus werk aan de winkel voor de heren uit Dronten. De vijf ploegen boven hun staan zeer dicht bij elkaar en een kat in het nauw kan rare sprongen maken. De tweede selectie was dan ook gewaarschuwd voor onderschatting.

Door de uitloop in het programma voor ons, was met de scheidsrechter overlegd om iets later te beginnen. Om 12:42 werd er gestart en voortvarend. Direct vanaf de aftrap liet SVZW er geen gras over groeien, vandaag moest er  aan het doelsaldo gewerkt worden aldus de opdracht van trainer Eeftink. De allereerste aanval was onmiddellijk raak, na 47 seconden was het Maarten Jansen die kon juichen. Hij werkte de voorzet van Prumers doeltreffend binnen. De toon was gezet, SVZW drukte dan ook meteen door na de tweede aftrap. Dit resulteerde in de 5e minuut tot de 2-0 van Xander Dekker. Een prima pass van Thom Strijland werd door hem tegen de touwen gewerkt! De ene kans volgende de ander in nog rapper tempo op. Hoe kon het toch dat we met deze ploeg zoveel moeite hadden gehad in de heenwedstrijd? De vijfde echte kans van de wedstrijd kwam voort uit een excellent voorgegeven vrije trap van Rob Altink, Maarten Jansen was er als de kippen bij en kopte tegendraads binnen. 3-0 binnen 12 minuten, een vliegende start.

Deze vliegende start kwam toch enigszins als een verrassing voor de Zwaluwen zelf, hierdoor sloop er toch enige gemakzucht in de ploeg en in de 14e minuut profiteerde ASVD van deze situatie. Hun linksbuiten ging een prachtige solo aan en liet Bjorn Nijsink van buiten de 16 kansloos. Pardoes stond het 3-1. Dit bracht de scherpte weer terug bij de Zwaluwen defensie, we moesten door. Vanaf de aftrap creëerde SVZW een kans, die door ASVD tot corner werd verwerkt. Het vertrouwde beeld met Xander Dekker achter de bal, die hem prima op de stip krult waar Joshua ter Avest zijn kop tegen het leer zet en de 4-1 op het scorebord laat noteren. Binnen twee minuten exact hetzelfde scenario, Xander Dekker achter de bal, ditmaal met een lage corner. Een van de ASVD verdedigers maaide volledig over de bal en weer was daar Joshua ter Avest, ditmaal met de voet! En zo vielen er binnen 4 minuten maar liefst 3 doelpunten. 5-1 op het bord binnen 18 minuten, een ongelofelijke start. Ondertussen kwam het bericht binnen dat Sparta Nijkerk vlak voor de rust de leiding had genomen tegen HHC. Virtueel op 1 punt achterstand!

Na de 5-1 viel de druk echt wel van de schouders bij de Zwaluwen, ASVD wou echter nog van geen wijken weten. Hoewel 5-1 achter en op een zeer moeilijke positie op de ranglijst hielden zij toch nog de moed er in, bewonderenswaardig! In het verloop van de tweede helft vielen er nog 3 doelpunten voor de Zwaluwen. De mooiste was toch wel de 6-1 van Jannick “De Moey” Meijer. Een afvallende corner werd door Jannick vanuit de lucht in één keer op de slof genomen en belandde kiezelhard achter de Drontense goalie. De 7-1 kwam op naam van Xander Dekker, zijn tweede alweer van de dag en met twee assists was de vedette van ons 2e toch weer opvallend aanwezig. Ditmaal ontving hij een voorzet van Tom Prumers die moeiteloos werd gepromoveerd tot doelpunt. Vlak voor rust werd het nog 8-1, een prima steekpass van Mike Kerr op Maarten Jansen, die lachend zijn derde van de dag maakte.

In de rust was de sfeer, zoals te verwachten, enigszins opgelaten. Trainer Eeftink drukte de heren toch nog een keer op de borst dat het opkrikken van ons doelsaldo nog van belang kon zijn, in ieder geval voor de tweede periode, waar we samen met AZSV nog om strijden.

Ook na het startsignaal van de tweede helft duurde het niet lang alvorens de Zwaluwen het net wisten te vinden. In de 54e minuut was het wederom een assist van Mike Kerr, ditmaal op Joshua ter Avest die een op een met de keeper rustig bleef en daarmee was het 9-1. Hiermee was de pit toch enigszins uit de tweede selectie geslagen, er werd steeds meer voor eigen succes gekozen en minder als team gevoetbald. Dit resulteerde in een stuk minder interessante tweede helft. In de 69e minuut was het Tom Prumers die, na een prachtige solistische actie, in de 16 ten val werd gebracht. Een penalty, Mike Kerr eiste hem op. Hij deed wat er verwacht werd en schoot de bal feilloos binnen! 10-1. Het positiespel van SVZW verzandde nog verder en ASVD kwam er af en toe, met hun vlugge 11, gevaarlijk uit. Dit leidde een kwartier voor tijd tot de 10-2. Een paar felle opmerkingen in en buiten het veld konden het tweede niet echt meer op scherp krijgen, begrijpelijk natuurlijk. Zeker toen het bericht kwam dat de wedstrijd in Hardenberg was afgelopen. Sparta Nijkerk had de 0-1 voorsprong de gehele tweede helft weten te verdedigen. Met nog een kwartier op de klok, gebeurde er weinig noemenswaardig meer op het mooie Lageveld. Iedereen wist wat dit betekende!

Het verlies van HHC promoveert de wedstrijd van volgende week (SVZW 2 – HHC 2) tot een ware finale, wie gaat de laatste periode van de competitie in als koploper?
NIET VERGETEN: A.S. ZATERDAG 21 MAART om 12:30 UUR, speelt het tweede waarschijnlijk de belangrijkste pot van dit seizoen. Gaan we door of haken we af? We hebben in ieder geval nog iets recht te zetten tegen de heren uit Hardenberg.

GRÖSS VRETT’N EN DE OORN PLAT AN KOP!

Hopelijk zien we u allen aanstaande zaterdag, met vriendelijke groet,

SVZW 2