Johan Grooters wint de voetbalquiz

Johan Grooters wint de voetbalquiz

Afgelopen vrijdagavond 6 maart was de kantine van SVZW weer het domein van ruim dertig voetballiefhebbers die hun kennis graag wilden testen in de jaarlijkse voetbalquiz. Marco Collet (winnaar van editie 2014) had aangeboden dit jaar de quiz wel te willen maken en te presenteren (naar een idee van Johan Grooters die vorig jaar hetzelfde had gedaan). Met de hulp van Jeroen Mensink en een aantal andere enthousiastelingen van de Supportersvereniging werd het één en ander gerealiseerd en even na achten zaten de kenners klaar, toen de eerste vragen werden voorgelezen en via de beamer werden getoond. Uiteindelijk konden de deelnemers hun tanden stukbijten op 55 vragen, welke gingen over recente gebeurtenissen (bijvoorbeeld het WK in Brazilië) of over allerlei feitjes uit een verder verleden. Na deze uitgebreide ronde werden de acht hoogste scores geselecteerd. Twee halve finales van elk vier personen moest gaan uitwijzen welke twee hoogste scores per ronde uiteindelijk doorgingen naar de finale. Tijdens die halve finales en finale werden per keer 15 vragen gesteld, welke door de deelnemers moesten worden beantwoord met een snelle druk op een knop. Wie het antwoord echter fout had, zag de punten naar zijn tegenspelers gaan. Uiteindelijk haalde Johan Grooters de hoogste score en werd winnaar. Op een eervolle tweede plaats eindigde Lourens Riemens, gevolgd door Dries Buimer die knap derde werd. Xander Dekker completeerde de finaleronde met een vierde stek. Al met al was het een geslaagde avond. De quiz was zeker niet makkelijk geweest, maar alle aanwezigen hadden zich prima vermaakt. Hopelijk volgend jaar weer met wie weet …. nog meer deelnemers!