Flevo Boys dodelijk effectief tegen SVZW

Flevo Boys dodelijk effectief tegen zwaar gehavend SVZW

Bekijk hier het fotoverslag

Na vijf minuten stond het al 0-1. De eerste de beste counter van Flevo Boys was raak; Jordi Holtkamp, ja hij, was agressief aan het storen in de zestien van Flevo Boys .. de vraag zal blijven waarom !? De razendsnelle counter over rechts via Allan Bakker kwam op maat bij Frank Post die fraai afrondde. Zoals gezegd, Jordi Holtkamp liep voorin en de rest van de Wierdense defensie werd op snelheid geklopt. Het was overigens sowieso de middag van Frank Post want deze kanjer liet het net maar liefst drie keer trillen vanmiddag.

Ja, SVZW was zwaar gehavend. Jordi van Ek staat het hele seizoen al geblesseerd aan de kant. Voor Nigel Michels gold hetzelfde maar gelukkig is hij weer terug na een zware blessure. Kevin Aman staat voorlopig geschorst langs de kant vanwege een “niet al te handige actie” in een gewonnen pot drie minuten voor het einde bij een 3-1 voorsprong tegen WHC.
Deze week kwamen daar blessures bij van Bas Woesthuis, Mirko Zwiers en Maurice Bartelds. Cenk Uguz moest afzeggen vanwege verplichtingen op zijn werk en voor hetzelfde geld had ook Machiel van Keulen af moeten haken omdat zijn werkgever hem nodig had maar dat ging gelukkig wel goed.

De eerste helft kan ik kort afdoen. SVZW het meeste balbezit zonder echt gevaarlijk te worden, alleen Nigel Michels kwam ėėn keer in een prachtige scoringspositie na een snel genomen vrije trap van Thom Strijland. Michels schrok er zelf zo erg van dat hij over de bal struikelde. Flevo Boys had daarna de 0-2 kunnen maken maar Allan Bakker schoot veel te zacht in waardoor Michiel Achterhoek simpel kon oppakken.

Dit was het verhaal wel zo’n beetje van de 1e helft.

SVZW kwam de kleedkamer uit zonder Ruud ter Heide vanwege een hamstringprobleem. Nou ja, maakt niet uit, een pijntje meer of minder in het team. Zijn vervanger heet Emrah Velon. Wie ? Wie zegt u ? … ja, Emrah Velon !! Een aanstormend talent uit het 2e elftal. Op de bank overigens zaten ook Rob Altink en Xander Dekker (ja, de broer van !!), jongens van het 2e elftal die het overigens opnieuw prima doen in de reserve hoofdklasse.

Coach Veldhuis had het team in de rust omgezet. Velon rechtsback, van Keulen naast Holtkamp in het centrum, Wensing naar het middenveld en Michels in de punt van de aanval.
46e minuut: de eerste aanval na rust van FLevo Boys, Wesley de Klein krijgt de bal aangespeeld op de hoek van de zestien, haalt uit de draai uit en de bal verdwijnt diagonaal in de verste hoek, 0-2 !! Geluk ? Jazeker .. Klasse ? Jazeker 50e minuut: geklungel in de zestien: balverlies, voorzet, intikker van Allan Bakker … 0-3 en wedstrijd beslist.
56e minuut: Maarten Jansen komt alleen voor doelman Jacob de Vries, het had de 1-3 moeten zijn maar helaas schoot hij recht tegen doelman de Vries aan. Counter: Frank Post schiet heel koelbloedig binnen (0-4).
68e minuut: eigenlijk zagen alle Emmeloorders een onmogelijke opgave voor zich, alleen Frank Post dacht daar anders over en dacht: ik loop gewoon door en tot zijn grote verrassing bleven alle Wierdenaren stokstijf staan. Ook Achterhoek was een honderdste seconde te laat … 0-5 !! … u leest het goed … “nul – vijf”

Mike Kerr werd nog gebracht voor Joshua ter Avest. Machiel van Keulen kreeg nog geel waar hij de scheidsrechter nog wel een bedankbriefje voor mag sturen. Mike Kerr teisterde de lat na een voorzet van Nigel Michels en dat waren de wapenfeiten wel van SVZW dat vandaag niets anders kan zeggen dan dat het klasseverschil te groot was … met name in de eerste minuten van zowel de 1e – als de 2e helft.

87e minuut: Maarten Jansen kopt prachtig raak uit een vrije trap van Thom Strijland .. 1-5 ! Een schitterende goal en de eer gered.

Conclusie: misschien een beetje naief gespeeld vandaag .. wel iets geleerd hoopt uw reserve verslaggever ter plekke bij afwezigheid van zijn leermeester Gerhard.

Tot slot complimenten aan het arbitrale trio, het duel eindigde met één gele kaart en dat was er eigenlijk één teveel.

SVZW lijkt nergens meer om mee te doen dit seizoen …….. ik zei: lijkt !!

Mijn vrouw zegt nu dat het Valentijnsdag is … ook ik ben een beetje naief vandaag