SVZW – Flevo Boys Emmeloord

Winterstop voorbij.

Na een korte winterstop begint op zaterdag 24 januari de competitie weer in de hoofdklasse C. SVZW ontvangt op sportpark ”het Lage Veld”  in Wierden, Flevo Boys uit Emmeloord.

Op de website van Flevo Boys staat dat de club een professionele zaterdag amateur voetbalvereniging is. De club heeft meer dan 1250 leden. Het paradepaardje van de club is het eerste elftal dat uitkomt in de hoofdklasse C.  Op dit moment staat Flevo Boys op de vijfde plaats met 23 punten uit 13 wedstrijden.  De resultaten in de eerste 13 wedstrijden kunnen gerust wisselvallig genoemd worden. De eerlijkheid gebiedt wel te zeggen dat door blessures het elke week puzzelen was voor trainer Wiljan Mossing Holsteyn om een goede opstelling te maken. Flevo Boys behoort ook tot kanshebbers op het kampioenschap in de hoofdklasse C.  Maar dan moet de tweede competitie helft het blessure spook wel wegblijven bij Flevo Boys.  Het blijft altijd afwachtten  hoe teams na de winterstop presteren,  maar zeker is dat SVZW een sterke tegenstander op bezoek krijgt.  De eerste wedstrijd tussen beide teams eindigde in 1-1.  SVZW was tevreden met dat resultaat, maar bij Flevo Boys heerste de gedachte dat er meer in had gezeten.

Bij SVZW kwamen de laatste tijd wat mutaties naar buiten. Het bestuur kwam met trainer Geert Veldhuis een contractverlenging overeen. Ook zijn assistent Berthil ter Avest tekende een jaar bij.  Via Facebook kondigde Michiel Achterhoek aan dat hij na dit seizoen stopt met voetballen.  Jammer voor SVZW dat deze goede doelman gaat stoppen.  De gebroeders Caglar en Cenk Uguz hebben aan gegeven dat ze SVZW aan het eind van het seizoen gaan verlaten. Waar ze naar toe gaan is op dit moment nog niet bekend.   John Lubbers  van Excelsior’31 gaat met ingang van het nieuwe seizoen spelen voor SVZW. Ook goed nieuws over Nigel Michels, want hij blijft de komende 2 seizoenen verbonden aan SVZW.

In de winterstop is er ook geloot voor de volgende bekerronde. Resultaat van de loting ; SVZW mag op bezoek bij topklasser HHC in Hardenberg.  Deze wedstrijd staat op het programma voor zaterdag 14 februari. Aftrap is om 14.30 uur op sportpark “De Boshoek” in Hardenberg.

SVZW heeft in de winterstop gewoon door getraind op het eigen sportpark in Wierden.  Er werden twee oefenwedstrijden afgewerkt. SVZW verloor met 0-1 van HZVV. Tegen TVC’28 werd een 4-0 overwinning behaald.   Dat moet er toe leiden dat er een succesvolle tweede competitiehelft op de mat wordt gelegd.  Het is mooi dat Nigel Michels weer hersteld is van zijn beenbreuk en dus weer deel uit maakt van de  selectie voor deze wedstrijd. Wat zou het mooi zijn dat de eerste  wedstrijd na de winterstop meteen wordt gewonnen.  Er zijn zeker winst kansen, maar dan moet iedereen 100% bij les zijn.  De wedstrijd tegen Flevo Boys begint om 15.00 uur. De KNVB heeft Maurice Paarhuis uit Ommen aangewezen als scheidsrechter bij deze wedstrijd.

 

De overige wedstrijden van zaterdag 24-01-2015

AZSV – Staphorst (3)

Voor beide ploegen is de eerste wedstrijd na de winterstop meteen enorm belangrijk.  Bij winst kan er wat afstand worden genomen van een directe concurrent onderin de ranglijst.  Bij AZSV is men tevreden met de werkwijze van trainer Dennis van Toor, want zijn contract werd met 1 jaar verlengd. Graag zou hij ook volgend seizoen met zijn ploeg opereren in de hoofdklasse. Dan heeft de ploeg nog wel de nodige punten nodig. Vorig seizoen speelde AZSV een uitstekende 2e seizoenshelft. Om te handhaven is dat dit jaar ook weer nodig. Ook Staphorst heeft nog de nodige punten nodig om uit de gevarenzone te geraken.   Na een spannende wedstrijd kent de strijd in Aalten geen winnaar.

Harkemase Boys – ACV (1)

Harkemase Boys heeft zich in de winterstop versterkt met Oebele Schokker. Hij keerde terug na enkele seizoenen te hebben gespeeld voor SC Cambuur.   Harkemase Boys en ACV hebben beide 2 punten achterstand op koploper DVS’33. Om bij te blijven is winst noodzakelijk.  De winnaar neemt ook 3 punten voorsprong op de concurrent. Het gaat ongetwijfeld een mooie wedstrijd worden tussen deze twee sterke teams.  Uiteindelijk is het Harkemase Boys die profiteert van het thuisvoordeel, en deze wedstrijd weet te winnen.

VVOG – Excelsior’31 (2)

Deze teams staan wat lager op de ranglijst, maar zijn nog zeker niet kansloos voor een hoge plaats op de ranglijst. Maar dan is winst in deze wedstrijd wel noodzakelijk, want anders kan het zo zijn dat er andere ploegen je voorbij gaan.  In Rijssen wist VVOG met 0-1 te winnen.  Dus wat dat betreft heeft Excelsior’31 ook wat goed te maken.  VVOG is thuis een moeilijk te kloppen tegenstander.  Vooral in de omschakeling is VVOG levensgevaarlijk. Dit is ook bij Excelsior’31 bekend.  Met die kennis in het strijdplan weet Excelsior’31 te winnen in Harderwijk.

WVF – DVS’33 (2)

26 punten is het verschil op de ranglijst tussen de nummer laatst, WVF, en de koploper, DVS’33. Voor velen is WVF dan ook degradatiekandidaat nummer 1.  Natuurlijk zijn er nog 13 wedstrijden te spelen, maar er moet wel een klein wonder gebeuren voor WVF om zich nog te kunnen handhaven.  DVS’33 is de trotse, goed voetballende koploper in de hoofdklasse C.  Ook DVS’33 moet nog 13 wedstrijden spelen, maar zij zijn op dit moment kampioenskandidaat nummer 1.  Zij zullen dat ook laten zien bij WVF door het behalen van een mooie overwinning.

CSV Apeldoorn – Drachtster Boys (3)

Deze wedstrijd kan voor beide teams bepalend zijn voor het gevoel waarmee ze de tweede seizoenshelft ingaan.  Winst wil zeggen meer afstand van de onderste plaatsen.  Bij verlies nemen de zorgen toe, en komt de handhavingsstrijd dichterbij.  In de winterstop maakte CSV Apeldoorn bekend, dat volgend seizoen Peter Boeve is aangesteld als trainer-coach voor de eerste selectie.  CSV Apeldoorn zal graag de punten thuis houden, maar dat lukt niet tegen het stugge Drachtster Boys. Een gelijkspel is het resultaat van deze wedstrijd.

URK – WHC (1)

Winst in deze thuiswedstrijd is zeer welkom voor Urk.  Winst houdt in dat URK dan 7 punten meer heeft als WHC. Hierdoor is er in elk geval voorlopig afstand genomen van een concurrent op de ranglijst.  Ook WHC heeft alle belang bij winst, want daardoor zou er nog maar 1 punt achterstand zijn op Urk. Beide ploegen moeten dus gaan voor de winst, maar zullen in hun achterhoofd houden dat ze elk geval niet mogen verliezen.  Het wordt een meer spannende als fraaie wedstrijd die door de thuisclub uiteindelijk wordt gewonnen.

 

Na een korte winterstop gaat de competitie in de hoofdklasse C weer verder.  In de 14e competitie ronde staan er weer mooie wedstrijden op het programma. De nummers twee ne drie op de ranglijst gaan in de Harkema de strijd aan met elkaar.  Ook in Wierden (SVZW – Flevo Boys) en Harderwijk (VVOG – Excelsior’31) gaat de strijd om een goede plek in het linker rijtje.  Bij de andere wedstrijden gaat het vooral om punten te halen in de strijd om handhaving.  Zaterdag zal blijken welke ploegen het beste hebben overwinterd. Vanaf  deze plek wens ik iedereen een mooie en sportieve zaterdag toe.

 

Gerrit Koers