Verlaat “Kerstrapport” SVZW E1

Het duurt even, maar de rust van de kerstdagen moesten, om tot een goede tussenevaluatie te komen, door deze reporter o.a. besteed worden om eens goed terug te kijken op de eerste seizoenshelft van de E1.

Het vlaggenschip van de E-pupillen komt, net als vorig seizoen, uit in de Hoofdklasse. Hoger kan je als E-speler niet spelen. Voorwaar een mooie uitdaging om je daar als voetballer mee te mogen meten.

Dit seizoen bestaat de E1 uit 8 spelers. Dit zijn: Max Hospers, Darius Eksen, Ferre Klaas, Derk Jan Regtuit, Lars Meijerink, Sem Jansen, Matthieu Weghorst en Sem Jager. Het merendeel van dit team speelde vorig seizoen in de E3. Na een korte voorselectie in de maanden mei en juni werden Ferre en Derk Jan aan het team toegevoegd. Er werden ook een aantal oefenwedstrijden gespeeld. Dit gebeurde met wisselend succes. Werd Dos’37 E1 met 11-3 huiswaarts gestuurd, werd er aan de andere kant onnodig met 5-3 verloren van buurman Juventa’12 E1.

Zo werd ook de competitie begonnen. Het begin was erg wisselend. Tijdens de eerste drie wedstrijden werd er gelijk gespeeld tegen HHC E1 (3-3), gewonnen van Den Ham E1 (3-2) en verloren van Heino E1 (2-1). Met name de laatste wedstrijd was ontzettend frustrerend, want de tegenstander werd van het spreekwoordelijke kastje naar de muur gestuurd. Kans op kans werd gecreëerd, maar vrouwe Fortuna had niet de zijde van de E1 gekozen. Tijdens de wedstrijd werd maar liefst een keer of 8 het aluminium geteisterd, maar de goal viel niet. Zoals zo vaak gebeurt, valt hij dan wel aan de andere kant en zo werd er onfortuinlijk verloren. Dit tot grote frustratie en teleurstelling bij de spelers.

Hierna werden er onnodig punten verspeeld bij OZC Ommen E1 (3-2 verlies) en Nieuwleusen E1 (4-4). Dit lag lang niet altijd aan de jongens zelf, maar een aantal keren kon er wel bedenkelijk worden gekeken naar het optreden van de arbiter van dienst. Deze had in bovengenoemde wedstrijden een aantal discutabele, en in het geval van SVZW E1 ook vaak een aantal nadelige beslissingen.
Alleen van JVC Dedemsvaart E1 werd terecht verloren. Het leerpuntje was dat dit met name op basis van de inzet tot stand kwam.

Dit klopt niet met het beeld van de trainingen en wedstrijden. De jongens waren erg leergierig en namen de informatie en aandachtspunten van trainer Arjan Bartels en ad interim Jasper van Arnhem zeer gretig tot zich. De groei die de jongens hebben doorgemaakt is, door iedereen die de E1 heeft gevolgd, ontegenzeggelijk waarneembaar.

Echter na het weifelende begin, begon de E1 motor steeds beter te draaien. De inzet en beleving van de training werd omgezet in steeds beter voetbal en uiteindelijk ook in resultaat. Zo werd er vanaf oktober niet meer verloren. Tegen de nummer 2, VV Nieuwleusen, werd, zoals vermeld, nog onnodig gelijkgespeeld. Tegen de nummer 1, Vroomshoopse Boys E1, werd echter zeer knap gewonnen. Dit was en is het eerste verlies voor dit team in competitieverband in anderhalf jaar tijd. Het kwam niet geheel als een verrassing, want in de beker werd ook al met 4-3 van dit team gewonnen.

Tel al deze resultaten bij elkaar op, dan komen we tot de slotsom dat E1 op een mooie 4de plaats staat. Tijdens de tweede seizoenshelft mogen ze zich verder gaan ontwikkelen en gaan ze proberen om de ingezette lijn door te trekken. Waar het schip dan strand, is moeilijk in te schatten. Kijk je naar de ranglijst, dan is er nog van alles mogelijk.

Mocht u, na deze evaluatie, nieuwsgierig zijn geworden, dan nodigen wij u van harte uit om eens te komen kijken. Op zaterdag 7 februari wordt er om 9.30 uur in competitieverband weer afgetrapt. De tegenstander is gelijk een pittige, want die luistert naar de naam van de huidige nummer 3: OZC E1. Een mooie start en graadmeting voor de tweede seizoenshelft en voor u wellicht een mooie gelegenheid om eens te komen kijken.

Met een vriendelijke en sportieve groet,
SVZW E1