Stand van zaken D1 in de winterstop

Het is Winterstop voor SVZW D1!

De laatste training was maandag 15 december 2014. Voor nu kunnen ze de trainingskleding even in de kast laten liggen.

Het was een eerste seizoenshelft van uitersten. De ontwikkeling liep in het begin moeizaam. De spelers moesten wennen aan de begeleiding en de begeleiding aan de spelers. Het team had behoorlijk wat mutaties in het begin van het seizoen gehad. Er liepen maar liefst acht a negen eerste jaars in de selectie van de D1. Hierom ging het team naar Weerselo voor een teambuildingsweekend (trainingsweekend, met een knipoog). Daar werden de eerste stenen gelegd voor ‘het Nieuwe SVZW D1’. Er werd in dat weekend een bekerwedstrijd gespeeld in Nijverdal tegen SVVN D1 die werd gewonnen met 0-1. Dat was voor 3 spelers een hoogte punt in nog een pril seizoen. Het was voor die knapen hun eerste overwinning sinds een JAAR! Om het maar even te hebben over uitersten.

Het verloop van de competitie ging moeizaam. De spelers moesten nog wennen aan elkaar in het veld en de eerste jaars moesten ook wennen aan het spel op het grote veld. De jongens begonnen tegen Markelo D1 waar ze met rust 5-0 achter stonden. Ze wisten dat het in de tweede helft anders moest en dat lieten ze ook zien. Dit door in vijftien minuten maar liefst vier keer te scoren. Helaas was de batterij toen ook leeg.

De spelers trainden hard en probeerden zoveel mogelijk op te pikken op de trainingen. Sommige spelers hadden nog wel wat moeite met de training, dit omdat er wat van ze gevraagd werd en er moest dus ook wat geleerd worden. Spelers moesten hier in schakelen, het dollen met elkaar kon niet tijdens de oefeningen. We speelden daarna een aantal goede wedstrijden, alleen hadden pech dat de bal er niet in wou.  De eerste overwinning was thuis tegen Holten D1 een goede 2-0 overwinning werd geboekt en we waren van de 0 af. De volgende overwinning werd geboekt tegen Juventa’12 D1 thuis. Dit was voor de spelers natuurlijk wel de wedstrijd die voor hen het belangrijkste was en de wedstrijd werd dan ook met 2-0 gewonnen.

De ontwikkeling liep door en de spelers bleven zich positief ontwikkelen. Dit resulteerde niet in resultaat, maar wel in het spel wat beter werd. We hebben tussendoor nog blessures gehad en dat is altijd jammer bij een team. Vooral omdat SVZW D1 het ook moet hebben van zijn TEAM, dan is er voor deze jongens namelijk alles mogelijk.

De wedstrijden gingen door en er werden nog 3 punten bij gepakt door een goede overwinning op FC Eibergen D1. Deze tegenstander werd met 4-0 verslagen in Wierden. De laatste competitiewedstrijd van de eerste seizoenshelft was tegen WVV’34 D1. Die werd verloren met 3-1. Het was wel een beleving voor de spelers. De wedstrijd werd gefilmd, ze speelden op het Hoofdveld, mochten warmlopen op het hoofdveld en zaten in de kleedkamer van het eerste elftal van SVZW. De laatste wedstrijd voor de winterstop was tegen PH Almelo D1. Dit elftal speelt in de hoofdklasse. De wedstrijd werd gewonnen met 4-2. Het was opmerkelijk dat we wonnen. We kwamen met 0-1 achter, bogen voor rust de stand nog naar een 2-1 voorsprong om. Gelijk naar rust werd het 2-2, toch bleven de jongens doorgaan en werd het uit eindelijk 4-2. Dit was nog niet eerder voor gekomen dat de spelers van SVZW D1, 1 tegenslag om konden buigen laat staan 2 tegenslagen. Hierdoor kunnen we dan ook als begeleiding zeggen dat er grote stappen zijn gezet en nog gezet gaan worden.

De tweede seizoenshelft begint voor deze ‘Boys’ op maandag 12 januari met een potje speedsoccer in Wierden.  We hebben er alweer zin en zijn benieuwd hoe de tweede seizoenshelft verloopt. We hopen u ook weer te zien in de tweede seizoenshelft van SVZW D1

De verslaggever van SVZW D1