SVZW – CSV Apeldoorn 3-3

SVZW en CSV delen de punten in mooi duel 

De laatste competitiewedstrijd voor de winterstop was de thuiswedstrijd van SVZW tegen CSV uit Apeldoorn op sportpark Het Lage Veld, een wedstrijd die onder leiding stond van scheidsrechter J.S. Will. Beide ploegen kenden elkaar vanuit het verleden en CSV bleek steeds een lastige tegenstander te zijn, hoewel de ploeg een mindere start maakte in deze jaargang 2014-2015. SVZW wilde graag de winnende lijn doortrekken, had op papier ook de betere cijfers (6 punten los van CSV) en kon door een overwinning prima zicht houden op de bovenste plekken. CSV, de laatste weken ook goed op dreef, besefte het belang van deze ontmoeting en dus waren alle ingrediënten voor een mooie voetbalmiddag aanwezig. Al vanaf de aftrap kwamen de gasten dreigend voor het doel van Michiel Achterhoek, tot twee keer toe zelfs, maar was de eerste corner toch voor de thuisploeg in de 2e minuut, genomen door Cenk Uguz. In de 7e minuut legde Bas Woesthuis namens SVZW de bal mooi terug op Cenk Uguz, zijn schot mislukte want ruim naast. De tweede corner werd genomen door Kevin Aman maar was te laag om enig gevaar op te leveren en in de 12e minuut werd een foutje van Jordi Holtkamp bijna afgestraft, maar CSV profiteerde niet. Een minuut later ook niet, toen een voorzet langs alles en iedereen ging, niemand er een voet tegenaan zette en de bal dus voorlangs richting zijlijn verdween. Na een kwartier spelen dan de eerste corner voor de Apeldoorners, genomen door Burak Tekay (ja, ja ex SVZW) en door Caglar Uguz van de doellijn gekopt, welke laatste even later de gele kaart kreeg te zien. Daarna volgde een periode waarin het spel  op en neer golfde, SVZW de wat meer aanvallende ploeg was, maar echte uitgespeelde kansen leverde het niet op. En dan de 31e minuut, toen Jordi Holtkamp bij het uitverdedigen de bal wat ongelukkig raakte en de klutsbal dankbaar werd omgezet in een 0-1 voorsprong door Ridouan Tabaouni. Een minuut later aan de andere kant, werd de kopbal van Cenk Uguz van de lijn gehaald en scoorde CSV uit de counter bijna de 0-2, na een loeihard schot van Jasper van Oorspronk, die net iets te hoog mikte. Bas Woesthuis probeerde het maar eens van afstand, zijn schot ging rakelings naast het doel van CSV keeper Guy ten Kate. Twee pogingen van Kevin Aman belandden evenzo vele keren in de handen van diezelfde Ten Kate en dus was het duidelijk dat de gastheren nog voor rust wilden proberen om de stand gelijk te trekken en ten aanval trok, gelijktijdig oppassend voor de counters van de tegenstanders. Twee enorme kansen voor Kevin Aman in de 43e minuut die niet benut werden, maar uiteindelijk toch leidden tot de zo vurig gewenste gelijkmaker; via een eigen doelpunt van de ongelukkige Jasper Verstraten betekende dat de verdiende 1-1. Op slag van rust mocht Burak Tekay nog een vrije trap nemen, die op het nippertje naast het Wierdense doel verdween en was het tijd voor de thee.

Het tweede bedrijf begon onstuimig, waarin de gasten uit Apeldoorn een penalty claimden en die niet kregen en Kevin Aman verzuimde om goed voor te geven. Een counter van CSV in de 49e minuut werd beheerst afgemaakt door Steven van Es en leidden de gasten voor de tweede keer deze middag: 1-2. Maar SVZW ging niet bij de pakken neerzitten, getuige een aanval over rechts, waarbij Kevin Aman zijn schot naast zag gaan. In de 53e minuut een prachtige goal van Jushua ter Avest, die vanmiddag de geschorste Michael Wensing zeer verdienstelijk verving en zijn ploeg daarmee terug op gelijke hoogte bracht. Wat een vreugde! Nog geen twee minuten later had Cenk Uguz de 3-2 op zijn schoen, maar doelman Guy ten Kate redde op onnavolgbare wijze diens schot. Ook Ruud ter Heide probeerde het maar eens, zijn kopbal was echter veel te zwak om voor enig gevaar te zorgen, laat staan tot een goal. Intussen werd het zicht op het spel vanuit de geluidskamer steeds slechter, hoewel bij aanvang van deze wedstrijd de verlichting al werd ontstoken, de combinatie van gekleurd glas en onvoldoende brandende lampen maakten het zicht er niet beter op, de rugnummers waren amper nog te lezen. Aan de afdeling techniek het dringende verzoek om de komende bekerwedstrijd (aanvang 20.00 uur) het nodige te doen aan die situatie, waarvoor dank. De eerste wissel aan SVZW zijde volgde in de 58e minuut, toen Caglar Uguz het veld verliet en vervangen werd door Maarten Jansen, vijf minuten later gevolgd door het vervangen van Bas Woesthuis, die per brancard het veld moest verlaten en voor nader onderzoek naar het ziekenhuis werd gebracht i.v.m. een mogelijke hersenschudding. Thom Strijland werd zijn vervanger, het oponthoud was aanzienlijk. In de 66e minuut probeerde Machiel van Keulen het maar eens via een volley, hij mikte te hoog. Dat deed Maarten Jansen niet in de 73e minuut na een voorzet van Mirko Zwiers, die hij prachtig binnen kopte en zijn ploeg daarmee op een 3-2 voorsprong zette. Wat een mooie beloning voor de invaller! Ook CSV trainer Richard Karrenbelt besloot nu te gaan wisselen in de 74e minuut, door Rob Diderik te vervangen door Aldo Joaquim. In de daaropvolgende minuut kregen namens SVZW zowel Ruud ter Heide als ook Kevin Aman beide grote kansen, maar gescoord werd er niet, wel gele kaarten voor Machiel van Keulen (SVZW) en Steven van Es (CSV). Daarna, in de 78e minuut, geel voor Mirko Zwiers en de daaruit volgende vrije trap vanaf 20 meter genomen door Burak Tekay verdween over het Wierdense doel. Het bleef ongemeen spannend in die eindfase, immers slechts 1 doelpunt verschil en SVZW verzuimde het af te maken, dus bleef CSV hopen op die gelijkmaker, die het in de 82e minuut bijna kreeg, de bal verdween voorlangs. In de 83e minuut de tweede wissel bij CSV: Burak Tekay eraf, Ugur Yildirim erin, gevolgd door de derde en laatste wissel bij de thuisploeg: De prima spelende Jushua ter Avest moest geblesseerd het veld verlaten, Tom Prumers was zijn vervanger. Een schot van Thom Strijland werd klemvast gepakt door Guy ten Kate en de kans voor CSV speler Ridouan Tabaouni leverde geen doelpunt op. In de 90e minuut nog een geweldige redding door Michiel Achterhoek ten koste van een corner, aan de andere kant een gevaarlijk schot van de voet van Kevin Aman, dat maar net naast ging. Billen knijpen, aan beide kanten, in de wetenschap dat er zo maar een minuut of zes, zeven blessuretijd bijgeteld kon worden! In de 94e minuut nog een gele kaart voor SVZW spits Ruud ter Heide, die twee minuten later in het zijnet knalde. En in de 97e minuut gebeurde het dan toch, na hands binnen de beruchte lijnen: de gelijkmaker via een penalty van de ervaren Ugur Yildirim, die zich dit buitenkansje niet liet ontgaan en daarmee de 3-3 op het scorebord toverde. De aftrap daarna betekende meteen het einde van een mooie partij voetbal, met name in die oh zo spannende tweede helft, waarbij het publiek volop kon genieten! De winterstop is bijna een feit, zeker waar het de reguliere competitie betreft, maar komende woensdagavond speelt SVZW thuis nog voor de beker tegen SDC’12 uit Denekamp en gaan we er vanuit dat alle lampjes zullen branden, zo vlak voor de Kerstdagen.

Vanaf deze kant wensen wij u allen fijne feestdagen toe en hopen u gezond en wel terug te zien in het nieuwe jaar 2015, waarin ons eerste elftal haar competitiewedstrijd thuis zal spelen tegen Flevo Boys (dat gisteren spectaculair won van Urk met 5-3, na een ruststand van 1-3!) en wel op zaterdag 24 januari a.s. Graag tot dan.

Gerhard Nijmeijer

 

Opstelling SVZW:

Achterhoek, Caglar Uguz (58e Jansen), Holtkamp, Bartelds, Van Keulen, Ter Avest (85e Prumers), Cenk Uguz, Woesthuis (63e Strijland), Aman, Ter Heide en Zwiers.

SVZW – CSV Apeldoorn 3-3

0-1: Ridouan Tabaouni
1-1: Eigen doelpunt CSV Apeldoorn
1-2: Steven van Es
2-2: Joshua ter Avest
3-2: Maarten Jansen
3-3: Ugur Yildirim

 

Bekijk hier de foto’s van de wedstrijd

Bekijk hier de foto’s voorafgaand aan de wedstrijd (Team van de Week)