SVZW – CSV Apeldoorn. Bijna winterstop.

Op zaterdag 13 december speelt SVZW de laatste competitie thuiswedstrijd voor de winterstop. Te gast op sportpark “t  Lage Veld” is dan CSV Apeldoorn.

CSV staat voor Christelijke Sportvereniging Apeldoorn. De club  is opgericht op 1 juni 1946. De club heeft 1200 leden en telt 14 seniorenteams (waarvan 1 vrouwenteam), 16 juniorenteams, 31 pupillenteams, 1 F-league (voor spelertjes tot 5 jaar) en 13 zaalvoetbalteams. Het eerst team heeft altijd op hoog niveau gespeeld. In 2010 promoveerde de club naar zaterdag topklasse.  Maar dat verblijf duurde maar 1 seizoen.  Na het topklasse avontuur komt de club uit de hoofdklasse.    Langzamer hand zijn de ambities van de club uit Apeldoorn wel bijgesteld. Een paar seizoenen geleden wilde de club terug naar de topklasse. Maar de huidige doelstelling is handhaving in de hoofdklasse.  En dat lijkt een realistische  doelstelling. Want de selectie is niet meer van het niveau van een paar seizoenen terug. Wel  heeft de club ook dit seizoen  weer de beschikking over een speler die in het verleden 1 keer  het oranje van het Nederlands elftal mocht dragen. Uğur Yıldırım is de naam van deze speler.   In 2005 werd Yildirim wereldkampioen vrije trappen nemen.  CSV Apeldoorn staat onder leiding van trainer Richard Karrenbelt.  Hij vertrekt na afloop van dit seizoen bij CSV om volgend seizoen bij ONS Sneek aan de slag te gaan. Afgelopen zaterdag deed CSV Apeldoorn goede zaken in de competitie. In Aalten werd met 0-2 gewonnen van AZSV. Hierdoor nam CSV afstand van een concurrent onderin. De Apeldoorners zijn nu terug te vinden op de achtste plaats. Mocht CSV er ook in slagen om in Wierden punten te halen, dan gaat de ploeg met een goed gevoel de winterstop in.

SVZW gaat in deze thuiswedstrijd voor de winst. Dat zal niet makkelijk gaan, want CSV Apeldoorn zal in elk geval proberen om met een gelijkspel uit Wierden te vertrekken. Ook afgelopen zaterdag kwam SVZW eigenlijk met de schrik vrij bij hekkensluiter WVF. Een benauwde 1-2 overwinning werd er behaald.  Om aansluiting met de kopplaatsen te houden is winst noodzakelijk voor SVZW.  Inmiddels staat SVZW op de zesde plaats in de competitie, maar is de achterstand op beide koplopers maar 4 punten.   De vorige thuiswedstrijd wist SVZW te winnen. AZSV werd met een 2-0 nederlaag naar Aalten terug  gestuurd.  Het geeft altijd een goed gevoel om met winst de winterstop in te gaan.  Hoewel winterstop is niet helemaal waar, want op woensdag 17 december staat er nog een wedstrijd voor SVZW op het programma. In het districtsbeker toernooi moet SVZW in Wierden dan aantreden tegen SDC’12 uit Denekamp. Deze wedstrijd begint om 20.00 uur.

Voor supporters van CSV en SVZW is het aan te raden om al vast om 12.30 naar het sportpark te komen. Want om 12.30 uur begint de wedstrijd tussen SVZW 2 en  CSV  Apeldoorn 2 . Aansluitend aan deze wedstrijd begint dan om 15.00 uur de wedstrijden tussen de eerste selecties van beide clubs.  De scheidsrechter van dienst is  Joachim Will uit Groningen.

De overige wedstrijden van zaterdag 13-12-2014.

ACV – Excelsior’31 (2)

Een prachtig affiche is deze wedstrijd. Twee ploegen die allebei  horen tot de beteren in de hoofdklasse C.  Een mooie uitdaging voor Excelsior’31 om proberen te winnen in Assen. Dat is tot nu toe alleen nog maar gelukt door de Harkemase Boys.  ACV speelde zaterdag ook al  thuis. Het werd een gelijkspel (0-0) tegen Flevo Boys.  ACV zal de supporters nog graag  winst willen aanbieden in de laatste thuiswedstrijd  voor winterstop.  Na een mooie wedstrijd zal Excelsior’31 uiteindelijk de sterkste van de twee blijken.

Drachtster Boys – AZSV (3)

Een heel belangrijke wedstrijd voor beide teams.  De thuisclub staat tiende op de ranglijst met 12 punten. AZSV staat elfde met 11 punten. Winst betekend dus punten pakken tegen een concurrent. Afgelopen zaterdag speelde Drachtster Boys gelijk tegen VVOG.  AZSV verloor met 0-2 van CSV Apeldoorn. Door een rode kaart speelde de ploeg bijna de gehele tweede helft met 10 man. Toch was AZSV niet veel minder dan de tegenstander.  Niet verliezen zal het devies van beide ploegen zijn.  Uiteindelijk zal er geen winnaar zijn in deze wedstrijd.

DVS’33 – VVOG (2)

In Ermelo staat er een echte derby op het programma.  VVOG is erop gebrand om te winnen in Ermelo. Het gaat in deze wedstrijd niet alleen om de overwinning, maar ook om de positie op de ranglijst. Wint VVOG dat gaat de ploeg DVS’33 voorbij op de ranglijst. Voor DVS’33 is de uitgangspositie dezelfde. Bij winst staat VVOG 5 punten achter de koploper.  Het gaat ongetwijfeld een prachtige wedstrijd worden. DVS’33 zal mogen aanvallen van VVOG, zodat de bezoekers bij balverlies van de thuisclub zullen gaan toeslaan uit razendsnelle omschakel momenten.  Bij SVZW weten we inmiddels hoe het kan gaan tegen VVOG.  Na een wedstrijd vol spanning en emoties gaat de winst naar de bezoekers.

Flevo Boys  – URK (2)

Ook deze wedstrijd is een echte derby.  Mede door schorsingen en blessures gaat het de laatste tijd wat minder met Flevo Boys. Elke week is het hele puzzel voor technische staf van Flevo Boys om  een juiste opstelling te bedenken.  Urk draait goed mee in de hoofdklasse.  Bij winst staat de ploeg mooi in de middenmoot. Zaterdag had Urk de winst in handen tegen Staphorst, maar in de 95e minuut werd het toch nog 2-2.  Urk zal ook in deze wedstrijd weer strijden voor elke meter.  Technisch bezit Flevo Boys meer kwaliteiten, maar op karakter gaat Urk er met de winst vandoor.

Staphorst – Harkemase Boys. (2)

Uit de laatste 4 wedstrijden haalde Staphorst 1 punt binnen. Harkemase won de laatste vier wedstrijden allemaal.  Daaruit blijkt wel dat het met  de vorm van de bezoekers wel goed zit.  Bij Staphorst ging het zaterdag wel weer wat beter dan in de weken daarvoor.  Met behulp van de immer aanwezige twaalfde man zal de thuisclub voor een drie punter gaan.  Helaas komt er van deze bedoelingen niets terecht want  Harkemase Boys  gaat deze wedstrijd winnen.

WHC – WVF  (2)

De derde derby van deze speelronde is deze wedstrijd in Wezep. Beide ploegen zitten in de problemen.  WHC wist nog maar twee keer  te winnen, en WVF wacht nog steeds op de eerste overwinning. Bij winst van WHC ontstaat er een gat van negen punten tussen beide ploegen.  Wint WVF dat komt deze ploeg op 3 punten van WHC.  Ondanks de slechte resultaten in de competitie verlengde WVF het contract van trainer Freddie Smit.  Een mooi gebaar want bij de meeste clubs is de trainer de zondebok en worden contracten niet verlengd.  WVF wil de trainer graag een goede kerst bezorgen, en de spelers halen dan ook de eerst overwinning van het seizoen binnen.

Dit is de 13e en tevens laatste competitieronde voor de winterstop.  En ronde waarin drie derby’s op het programma staan. Daarnaast de wedstrijd tussen de subtoppers ACV en Excelsior’31.  Na dit weekend begint voor de meeste ploegen de winterstop. Zaterdag 24 januari 2015 gaat de competitie in de hoofdklasse C weer verder.  Het was een mooie eerst competitiehelft waarin bleek dat er weinig krachtsverschil zit tussen de meeste ploegen.  Dit is laatste voorbeschouwing van 2014. Iedereen een mooie laatste competitie zaterdag.  Goede kerstdagen en mooie jaarwisseling toegewenst.

Gerrit Koers.