W.V.F. – SVZW 1 – 2

W.V.F. – SVZW  1 – 2 

SVZW ontsnapt aan puntverlies in Westenholte 

Niemand minder dan Roelof Luinge was gistermiddag degene die deze wedstrijd tussen de nummers laatst en zeven op de ranglijst mocht leiden en hij deed dat op zijn geheel eigen wijze. De thuisploeg, debutant in de hoofdklasse c, heeft het moeilijk zoals bekend, met in haar midden aanvoerder en gewaardeerd oud speler van SVZW Rob Meijerink, die door eigen club na afloop terecht tot “man of the match” werd uitgeroepen. Na wat omzwervingen door Westenholte en het nabij gelegen industrieterrein met o.a. truckdealer en mede hoofdsponsor van de gasten NIJWA op een prominente plek, klonk om 14.35 uur luid en duidelijk de fluit van de scheids als teken van aanvang, waarbij in de 1e minuut SVZW linker spits Kevin Aman meteen een dot van een kans kreeg om te scoren, maar hij kennelijk  zo verrast werd, dat hij recht in de handen van WVF keeper Gert Schaafsma schoot. In de 3e minuut een voorzet van Machiel van Keulen op Cenk Uguz, wiens schot over het Zwolse doel verdween. Een driftig aanvallend en in die beginfase sterker SVZW mocht dan ook de eerste corner nemen in de 11e minuut via Kevin Aman, kopspecialist en laatste man Jordi Holtkamp kon er net niet bij met zijn hoofd. Na ruim een kwartier spelen mocht de thuisploeg haar eerste corner nemen door Rob Meijerink, die dat strak en gevaarlijk deed, want de bal werd van de doellijn gehaald en daar kwamen de gasten uit Wierden goed weg. In de 19e minuut opnieuw een kans voor WVF, maar de ploeg maakte het niet af! Een ongelukkig actie van WVF speler Sybren Poppen een minuut later betekende de 0-1, want een eigen doelpunt. Mazzel voor de Wierdenaren hoor! In de periode daarna een aantal corners voor SVZW, maar echte scoringskansen leverde het niet op, althans gescoord werd er niet, terwijl het peil daalde. WVF kon ook niet echt een vuist maken tegen het technisch betere SVZW, maar van een juichstemming was tot de rust geenszins sprake in een eerste helft waarin Roelof Luinge misschien nog wel het meest opviel. Ruststand 0-1 derhalve.

De tweede helft begon al even verrassend als de eerste, want Kevin Aman zag zijn inzet op de lat belanden, maar bleek er ook sprake te zijn van buitenspel. En werd WVF bijna opnieuw de dupe van een eigen doelpunt via een terugspeelbal, WVF’s sluitpost Schaafsma kon maar net tot corner koppen. Eindelijk een mooie aanval van SVZW in de 52e minuut: de voorzet van Kevin Aman op Mirko Zwiers (dit keer mocht hij wel aan de bal komen) werd door de laatste teruggelegd op Bas Woesthuis, die zijn schot over het Zwolse doel zag gaan. Een paar minuten later probeerde Rob Meijerink namens WVF het maar eens via een afstandsschot, dat over het doel van Michiel Achterhoek verdween. Geen van beide ploegen kon echt doordrukken, mochten over en weer corners nemen, maar tot doelpunten leidde het allemaal niet in dit matige duel. Jeroen van Brummen werd in de 65e minuut even gevaarlijk uit een counter, hij hield er een corner aan over. WVF trainer Freddy Smit besloot dezelfde Van Brummen even later te vervangen door Hessel Berends en ontving Mirko Zwiers de gele kaart vanwege commentaar op de leiding. Dat lot was ook mede SVZW speler Michael Wensing beschoren in de 70e minuut en drie minuten later kregen de gasten het deksel op de kop, toen aanvoerder Rob Meijerink beheerst de gelijkmaker binnen tikte. Dat betekende 1-1, terwijl SVZW had gerekend op de volle buit en dus moest de ploeg uit Wierden in het laatste kwartier toch nog laten zien waar het dacht recht op te hebben. Dat lukte wonderwel, maar opnieuw hadden de gasten een fout van de tegenstander nodig om te scoren, doelpuntenmaker was Bas Woesthuis, in de 78e minuut. In de daarop volgende minuten wissels aan de zijde van SVZW (Aman en Ter Heide eraf, erin resp. Jansen en Strijland) en ook WVF wisselde (doelpuntmaker Meijerink eraf voor Lennart Bril) maar tot scoren kwam het niet meer, wel tot een tweede gele kaart en dus rood voor Michael Wensing. SVZW trainer Geert Veldhuis wisselde aan het eind Cenk Uguz nog voor Mike Kerr en verdween een vrije trap (in de 96e minuut of zo!) van Maurice Bartelds net naast het Zwolse doel, het laatste wapenfeit in deze wedstrijd, op het eindelijk laatste fluitsignaal van de heer Roelof Luinge na. Drie gelukkig verkregen punten aldus mee naar Wierden in een matige vertoning daar op sportpark De Weide Steen in Westenholte. Einduitslag 1-2.

Volgende week zaterdag spelen de Zwaluwen thuis de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop tegen CSV Apeldoorn, aanvang 15.00 uur. Als we bovenin mee willen blijven doen, dan zal ook deze wedstrijd winnend afgesloten moeten worden om met een goed gevoel de feestdagen in te gaan.

Opstelling SVZW:

Achterhoek, Caglar Uguz, Holtkamp, Bartelds, Van Keulen, Cenk Uguz (89e Kerr), Wensing (®), Woesthuis, Aman (79e Jansen), Ter Heide (82e Strijland) en Zwiers.

Foto’s van deze wedstrijd te zien via onderstaande link

http://www.wvf.nl/2014/12/06/wvf-lijdt-onverdiende-nederlaag/