Najaarscompetitie SVZW F2 zit erop!

Na een goede voorbereiding met bekerwedstrijden in augustus begon voor SVZW F2 de competitie met een uitwedstrijd tegen RKSV (Rijssen) F1. Meteen werden we met de neus op de feiten gedrukt, een 13-1 nederlaag.

In het verdere verloop van de competitie werden wedstrijden helaas dik of nipt verloren of werd er alsnog een gelijkspel behaald (waaronder een 1-4 achterstand wegwerken naar 4-4)

Echter de laatste weken pakten de jongens het goed op en kwam het steeds beter in vorm.
Tegen nummer laatst Hulzense Boys F2 werd er gewonnen (3-2) en tegen het als 4e geplaatste Enter Vooruit F1 werd een 2-2 gelijkspel behaald, waar een overwinning verdiend was.

Voor de laatste wedstrijd van de najaarscompetitie stond SVZW F2 op een 8e plaats, genoeg voor klassebehoud.  Toch was deze wedstrijd van groot belang;  winst, een gelijkspel of een klein verlies (bijv. 2-0) tegen rechtstreekse concurrent Vroomshoopse Boys F2  was voldoende.

 

Verslag VV Vroomshoopse Boys F2 – SVZW F2

Na vorige week een goede wedstrijd te hebben gespeeld tegen Enter Vooruit F1 (2-2) moesten we afgelopen zaterdag  om 8:30 uur in Vroomshoop tegen Vroomshoopse Boys F2.

De 1e helft was voor SVZW F2.  Door goed verdedigen, mooie aanvallen en de aanmoedigingen van de vele meegereisde supporters waren we heel sterk, echter de scherpte voor de goal ontbrak.
Het had de eerste helft wel 0-5 kunnen en moeten staan, maar het was nog 0-0!

In de rust gaven de coaches Lars en Tom aan dat er goed werd gevoetbald, maar dat we onszelf moesten belonen in de vorm van doelpunten. Gezien het wedstrijdbeeld werd, zoals voor de wedstrijd was beloofd,  gewisseld van keeper;  Leon voor Jesse.

Na rust ging het dan toch mis, we komen 1-0,2-1 en 3-2 achter. Dit lag meer aan SVZW F2 dan aan Vroomshoop, maar de spanning steeg bij de coaches en de supporters. Een grotere achterstand zou klassebehoud in gevaar brengen. Gelukkig was Thijs in de 2e helft ontzettend scherp voor de goal. In zijn eentje boog hij de 1-0, 2-1 en 3-2 om in een 3-4 voorsprong (de 2-2 met een mooie solo en een geweldige lob).  Hierna ging het duel gelijk op en bleef het spannend tot de laatste seconde.

Eindstand 3-4; EEN DIK EN DIK VERDIENDE ZEGE VOOR ONZE JONGENS.

Door de 4 doelpunten van Thijs, een goed middenveld met Hidde, Twan, Guus en Milan, het goede verdedigen van Bram, Siemon © en Leon en keeper Jesse en een TEAM met elkaar zijn werd klassebehoud (8e plaats) in de 3e klasse gerealiseerd.

Met een goed gevoel (laatste 3 wedstrijden 7 punten) gaan de jongens de winterstop in.
Hopelijk kunnen ze deze lijn voortzetten in de voorjaarscompetitie.

Team SVZW F2 (en de begeleiders en de supporters) wenst iedereen (al is het wat vroeg)alvast  prettige feestdagen en een goede jaarwisseling!!