SVZW – AZSV 2-0

Moeizame overwinning thuisploeg op Achterhoekers

Een koude zaterdagmiddag op Het Lage Veld in Wierden vormde het decor van de zes punten wedstrijd die gisteren op de rol stond onder leiding van de welbekende scheidsrechter A. Meulenkamp uit Ommen. Voor beide opponenten gold: winst betekende de blik naar boven op de ranglijst, verlies juist naar beneden. En dus begon SVZW voortvarend en aanvallend aan de klus, op jacht naar revanche na de ongelukkige nederlaag uit tegen VVOG een week eerder. Het eerste wapenfeit kwam op naam van SVZW buitenspeler Mirko Zwiers, die van dichtbij uit de kluts hoog over schoot in de 6e minuut. Drie minuten later volgde een voorzet op maat van Kevin Aman op SVZW spits Ruud ter Heide, die dit keer wel raak kopte en de 1-0 op het scorebord liet verschijnen. Wat een bevrijdend doelpunt, zeker voor de maker ervan! In de 13e minuut veerde het weinige publiek op voor de 2-0, opnieuw door Ter Heide, maar de treffer werd wegens buitenspel afgekeurd. Een prachtig opgezette aanval en dito voorzet van Kevin Aman op het hoofd van Cenk Uguz was door velen reeds als doelpunt geteld, maar de doelman van AZSV Ruud Kempers redde perfect in een reflex. Een tackle van Michael Wensing op Sander van Aken leverde AZSV in de 24e minuut een vrije trap op en dat was de eerste echte kans voor de gasten. De vrije trap van Stijn ter Haar verdween ruim over het SVZW doel. Toch drongen de Aaltenaren langzaam maar zeker wat meer aan, getuige het schot van Wietse Kamink in de 26e minuut, dat voorlangs ging. Een tegenvaller voor de thuisploeg even daarna, toen spits en doelpuntenmaker Ruud ter Heide geblesseerd naar de kant moest, hij werd vervangen door Mike Kerr. AZSV antwoordde meteen op de wissel via een schot van Niek te Veluwe, maar ook hij had het vizier te hoog gericht en een minuut later had SVZW mazzel, toen de gevaarlijke Robbin Thuss uit de draai zijn schot maar net naast de voor hem verkeerde kant van de paal zag gaan! Een schot uit de tweede lijn in de 34e minuut van Cenk Uguz kon op het nippertje gered worden door AZSV’s sluitpost, daarna kroop AZSV steeds meer uit haar schulp richting het doel van Achterhoek, werd ook dreigender, maar aan de stand veranderde tot de rust niets meer en dus gingen de heren rusten bij een 1-0 ruststand.

Geen personele wijzigingen aan het begin van het tweede bedrijf, nadat het publiek zich tegoed had kunnen doen aan warme koffie en huisgemaakte snert, op deze zo koude middag. Eerste wapenfeit een enorme kans voor linkerspits Kevin Aman namens de gastheren na vier minuten, zijn inzet verdween echter in het zijnet. Daarna volgde een rommelige periode met matig spel, maar in de 64e minuut kwam de thuisploeg toch op 2-0, toen Cenk Uguz een corner op het hoofd van Kevin Aman plaatste die doorkopte en Machiel van Keulen genadeloos en succesvol uithaalde. En vanuit Wierden’s oogpunt bezien, was die goal maar goed ook, want AZSV rook dat er misschien wel een punt te pakken was, daar in Wierden. De enige gele kaart in deze wedstrijd was voor SVZW speler Caglar Uguz in de 67e minuut en vlak daarop wisselde AZSV trainer Dennis van Toor zijn nummer drie Sander van Aken voor Tim Pothast. De gasten uit Aalten begonnen een slotoffensiefje zo leek het, gevolgd door wissels aan beide kanten in de 80e minuut: bij AZSV verdween Wietse Kamink (ik weet niet hoe ik die 2 puntjes op de a moet krijgen..) voor Jordi Adriaanse en SVZW trainer Geert Veldhuis verving Kevin Aman voor Maarten Jansen. Die laatste liet, koud in het veld, in de 83e minuut een lepe steekpass los op Cenk Uguz, helaas leverde de actie slechts een corner op die in eerste instantie op niets uitliep, maar uit de rebound Jordi Holtkamp bijna raak kopte, maar doelman Ruud Kempers op katachtige wijze zijn ploeg voor de 3-0 behoedde. Pal voor het einde nog een mooie actie van Mike Kerr met een even zo mooie pass op Mirko Zwiers, maar deze aarzelde om uit te halen en deed dat pas in tweede instantie, hetgeen slechts in een corner eindigde. In blessuretijd tenslotte nog twee kansen voor beide opponenten, maar in beide gevallen kwamen de keepers als winnaar uit de strijd. Een nuttige 2-0 overwinning van de thuisploeg derhalve in een matige pot voetbal, maar de punten tellen en dus kan SVZW zich gaan opmaken voor de klus volgende week zaterdag uit tegen WVF in Westenholte, op jacht naar de volgende drie punten.

Gerhard Nijmeijer

Opstelling SVZW:

Achterhoek, Caglar Uguz, Holtkamp, Bartelds, Van Keulen, Wensing, Cenk Uguz, Woesthuis, Aman (80e Jansen), Ter Heide (27e Kerr) en Zwiers.

Foto’s van huisfotograaf Henk Steen volgen zsm

SVZW – AZSV 2-0

1-0: Ruud ter Heide
2-0: Machiel van Keulen

 

Bekijk hier de foto’s van de wedstrijd

Bekijk hier de foto’s van het Team van de Week