VVOG – SVZW 4-1

Wierdenaren verliezen onnodig en geflatteerd. 

Een doelpunt in de 2e minuut van de eerste helft en twee doelpunten binnen 5 minuten na aanvang van het tweede bedrijf: ziehier de knullige oorzaak van het verlies van de gasten uit Wierden op het zo mooie sportcomplex De Strokel in Harderwijk. Onder ideale omstandigheden floot scheidsrechter Jansen even na half drie voor het begin van dit duel, dat voor beide opponenten zo belangrijk was. Maar kennelijk waren de Wierdense verdedigers nog niet geheel wakker, want al in de 2e minuut mocht gastheer VVOG via Kevin van der Vlag zomaar de 1-0 scoren, een totaal verraste doelman Michiel Achterhoek achterlatend. Wat een domper en wat een cadeautje, een week na aankomst van Sinterklaas in Nederland. De eerste de beste aanval van SVZW volgde een minuut later, toen Kevin Aman gevaarlijk kopte en VVOG doelman Frans Koornberg ternauwernood redding kon brengen ten koste van een corner. Wat een begin zeg! Drie minuten later liet uitblinker Machiel van Keulen een vliegend schot los, dat door de aanwezige Wierdenaren al geteld werd, maar Koornberg opnieuw redde door de de bal tot corner te tikken. SVZW was wakker en zette vol op de aanval om de gelijkmaker te forceren. In de 9e minuut was SVZW spits Ruud ter Heide daar dichtbij, maar hij schoot de geboden kans hoog over het Harderwijkse doel. De gasten bleven aanvallen via aantrekkelijk voetbal en moesten gelijktijdig alert blijven op de counters van VVOG, zoals in de 14e minuut toen Kevin van der Vlag zijn lob op het dak van het Wierdense doel zag belanden. Even daarna een mooie een/twee tussen Mirko Zwiers en Ruud ter Heide aan de andere kant, maar het schot van Ter Heide was niet zuiver en werd dus een prooi voor doelman Koornberg. Weg kans. Slecht uitverdedigen door SVZW leverde VVOG een corner op in de 18e minuut, het schot van Pernelly Biya ging maar net naast. In de 26e minuut probeerde Machiel van Keulen het nog maar eens met een hard afstandsschot, dat hoog over het Harderwijkse doel verdween. Vijf minuten later volgde een gevaarlijke voorzet over rechts via Kevin van der Vlag, de SVZW goalie aarzelde en liep het daardoor bijna verkeerd af voor de gasten. Die overigens wel bleven aanvallen en jagen op die oh zo verdiende gelijkmaker,  duidelijk als de bovenliggende partij. In de 33e minuut dan een corner genomen door Kevin Aman op het hoofd van Caglar Uguz, de poging leverde slechts een corner op, terwijl een voorzet van Ruud ter Heide nota bene op de lat eindigde, doordat doelman Koornberg er met de vingertoppen nog bij kon. Een sterk aanvallend en beter SVZW, moest bedacht blijven op de counters van VVOG, dat niet veel verder kwam dan stug verdedigen. In de 45e minuut had de o zo verdiende gelijkmaker moeten vallen, toen Ruud ter Heide alleen voor doelman Koornberg stond om in te schieten, de in de voorbereiding zo vaak scorende spits faalde echter op dit zo cruciale moment in de wedstrijd en dus werd de rust bereikt bij die vermaledijde 1-0 voorsprong voor de Harderwijkers in een overigens aantrekkelijk duel.

Na de theepauze geen wijzigingen en begon het tweede bedrijf met een net iets te lange pass van Ruud ter Heide op de weggesprinte Mirko Zwiers. Twee minuten later in diezelfde tweede helft veroorzaakte een klassieke verdedigingsfout  (bal uitspelen door het midden) de 2-0 achterstand, Pernelly Biya kon simpel onderscheppen en binnen tikken. Wat een blunder zeg! En toch had men het gevoel dat de wedstrijd hiermee nog niet gespeeld was, SVZW toog opnieuw ten strijde maar werd alsnog het slachtoffer van de counter in de 50e minuut, opgezet door Richard Haklander en fraai afgerond door opnieuw Pernelly Biya. En dus stond het plots 3-0 daar in Harderwijk, volkomen tegen de verhouding in, maar wel bijzonder effectief uitgespeeld door de gastheren. Meteen na dit tegendoelpunt gaf Mirko Zwiers spits Ruud ter Heide de kans om iets terug te doen, maar opnieuw werd het geen succes. Billen knijpen in de 59e minuut voor het Wierdense doel, toen VVOG twee kansen kreeg om de definitieve genadeklap uit te delen. Kevin van der Vlag zag zijn schot op de paal uiteen spatten, uit de rebound moest Jordi Holtkamp via een uiterste inspanning redding brengen. Maar tevens pech voor Cenk Uguz een minuut later, ook zijn schot belandde op de paal. SVZW probeerde het nog wel, maar langzaam aan zag je de krachten afnemen en ook het geloof in een beter resultaat. Maar dan toch nog de eretreffer in de 63e minuut: Kevin Aman knalde snoeihard de 3-1 binnen, eindelijk dan. Twee minuten later was het bijna opnieuw een echte wedstrijd geworden, ware het niet dat de inzet van Cenk Uguz via een uiterste krachtsinspanning door doelman Koornberg gered werd. Met nog ruim een kwartier op de klok besloten de trainers Ed Engelkes (VVOG) en Geert Veldhuis (SVZW) te gaan wisselen: bij VVOG werd Douwe Dijkstra vervangen door Naoufal Boutachkourt, bij SVZW Mirko Zwiers door Maarten Jansen. In  de 78e minuut mocht de uitstekend spelende Kevin van der Vlag gaan douchen, zijn plaats werd ingenomen door Oussama Labari. Het wisselkwartiertje werd gecompleteerd door het vervangen bij SVZW van Maurice Bartelds door Tom Prumers. In de 84e minuut een enorme kans voor de thuisploeg, maar Pernelly Biya zag dit keer kans de bal hoog over het vijandelijke doel te jagen! Maar de 4-1 kwam er alsnog, zij het in twee keer: Richard Haklander miste in eerste instantie, maar scoorde uit de rebound alsnog de 4-1, hetgeen tevens de eindstand betekende. Een paar onoplettende momenten bij de Wierdenaren deden de ploeg de das om in een verder voor het publiek mooie en spannende wedstrijd, waarin SVZW sterker was, maar geflatteerd het onderspit moest delven. Volgende week zaterdag komt AZSV uit Aalten op bezoek in Wierden en dan moet deze zure nederlaag met een klinkende overwinning op de Achterhoekers weggespoeld worden!

Gerhard Nijmeijer

Opstelling SVZW:Achterhoek, Caglar Uguz, Holtkamp, Bartelds (80e Prumers), Van Keulen, Wensing, Cenk Uguz, Woesthuis, Aman, Ter Heide en Zwiers (74e Jansen)

Beelden van de wedstrijd te zien via onderstaande link

http://www.vvog.nl/teams/zaterdag/senioren/1/wedstrijd/7476#wedstrijdverslag