SVZW op zoek naar juiste gevoel

SVZW  op zoek naar juiste gevoel.

Na de teleurstellende wedstrijd tegen Urk gaat SVZW op bezoek bij Harkemase Boys.  Op voorhand een zware uitwedstrijd.

Harkemase Boys is evenals SVZW een ambitieuze club. Ook zij willen graag een rol van betekenis spelen in de hoofdklasse C.  Harkemase Boys is twee jaar ouder  als SVZW.  Op 26 juni 1946 was er de oprichting van de Harkemase Boys. Op 23 september 1948 was er de geboorte van Sport Vereniging Zwaluwen Wierden.  Harkemase Boys heeft 4 senioren teams in de competitie.  Daarnaast zijn er 9 junioren teams en 12 pupillen teams. Ook zijn er 2 miniteams in Harkema.

De laatste jaren hebben beide ploegen elkaar regelmatig ontmoet in competitieverband. Vorig seizoen eindigde de wedstrijd in Harkema in 2-2.  Of er zaterdag ook weer een gelijkspel uit de bus rolt is afwachten.  Harkemase Boys wordt dit seizoen getraind door Jan Vlap. Een trainer die wel weet hoe de hazen lopen in de hoofdklasse op zaterdag.  Na zeven wedstrijden hebben de boys uit Harkema 13 punten.  Daarmee staan ze op de zesde plaats op de ranglijst. Veel goals worden er niet gemaakt, maar de verdediging krijgt ook niet veel doelpunten tegen. Acht doelpunten voor en zeven doelpunten tegen. Afgelopen zaterdag werd er bij CSV Apeldoorn met 0-1 gewonnen. Clubtopscoorder Heine Uuldriks maakte het doelpunt.  Trainer Jan Vlap toonde zich na de wedstrijd een tevreden man :  Hij vond de overwinning terecht en was vooral te spreken over de inzet van zijn ploeg.  Ook fysiek zat het  goed bij het team.  En dus reisde de ploeg tevreden terug naar Friesland.

Heel anders was de stemming afgelopen zaterdag in Wierden. Want SVZW verloor op eigen veld met 1-2 van Urk. Vooraf werd gedacht dat URK misschien niet helemaal bij les zou zijn i.v.m. de bekerwedstrijd tegen Ajax.  Maar daar was niets van te merken. URK streed als team voor elke meter. SVZW had wel een veldoverwicht maar veel leverde dat niet op.  Ook de 1-0 voorsprong wist SVZW niet vast te houden. Uiteindelijk ging de wedstrijd dan ook verloren.  Trainer Geert Veldhuis verklaarde na de wedstrijd dat hij de komende weken gaat werken aan de juiste balans in het elftal. Voetballen kunnen de spelers stuk voor stuk heel goed, maar het is de kunst om de kwaliteiten tot een geheel te smeden. Het is te hopen dat zaterdag al merkbaar is, dat er op dat  gebied vorderingen zijn gemaakt. Een zevende plaats met 7 punten achterstand op koploper ACV is te laag voor SVZW. Er moeten nu punten worden gepakt anders kunnen de ambities al voor de winterstop in de ijskast. De wedstrijd in Harkema  begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Joop KÖhler uit Dokkum.

De overige wedstrijden van zaterdag 1 november 2014.

ACV – CSV Apeldoorn (1)

Sinds afgelopen zaterdag staat ACV alleen op kop in de hoofdklasse C. Zij hebben ook de beste papieren in handen om de derde periode binnen te halen. Winst op CSV is daar voor voldoende.  CSV Apeldoorn is helemaal niet bezig met periode titels. Deze ploeg heeft de punten hard nodig om niet in de degradatie strijd te raken.  ACV laat er in deze thuiswedstrijd geen gras over groeien. Met een mooie overwinning kan in Assen de eerst periode titel gevierd gaan worden.

Excelsior’31 –  Drachtster Boys (1)

Door het gelijke spel tegen AZSV zakte Excelsior’31 van eerste naar de derde plaats op de ranglijst. AZSV bleek een taaie tegenstander. Ook Drachtster Boys is een taaie tegenstander.  Excelsior mag gerust het spel maken van Drachtster Boys.  De Boys hopen te profiteren van fouten in de Rijssense verdediging.  Het zal ook deze wedstrijd moeite kostten, maar Excelsior’31 gaat deze thuiswedstrijd wel winnen.  Door de winst is er een kans op de 1e periodetitel voor Excelsior’31, maar dan is men wel afhankelijk van ACV en DVS’33

Staphorst – Flevo Boys (1)

Afgelopen zaterdag verloor Staphorst van DVS’33.  Hierdoor hoort Staphorst voorlopig tot de middenmoot.  Thuis is Staphorst erg sterk, ook door de hulp van de twaalfde man.  Flevo Boys gaat een moeilijke middag tegemoet. Ook al omdat de Boys niet in hun beste vorm verkeren. Daarnaast zijn er ook blessures in de selectie.  Staphorst  profiteert van de problemen bij de Flevo Boys en gaat drie punten bijschrijven.

VVOG – AZSV (3)

De thuisclub staat op een mooie vijfde plek op de ranglijst.  Dit past precies in de doelstelling om een probleemloos seizoen in de middenmoot te draaien.  Om die positie vast te houden, zou een thuisoverwinning heel welkom zijn. Maar winnen van AZSV is niet zo makkelijk. AZSV weet wat er gevraagd wordt in de hoofdklasse.  En met Robin Thuss hebben ze een spits die wel raad weet met doelkansen. De beide teams maken er een spannende wedstrijd van, die geen winnaar gaat opleveren.

WHC – DVS’ 33

WHC zorgde afgelopen zaterdag voor een verrassing.  Tegen Flevo Boys werd er gelijk gespeeld (2-2).  Twee doelpunten in 1 wedstrijd, dat was nog niet eerder gelukt dit seizoen.  DVS’33 deed het afgelopen zaterdag goed door thuis met 2-0 van Staphorst te winnen.  In tweede helft liet DVS’33 doelman Daan Huiskamp zien dat hij in top vorm is. In Wezep heeft hij zijn topvorm niet nodig, want DVS’33 is een maatje te groot voor de thuisclub. Hierdoor blijft WHC in de degradatie zone. DVS’33 blijft bovenin meedraaien, maar mist net de 1e periodetitel.

URK – WVF  (3)

Urk kan zich weer helemaal concentreren op de competitie. Ajax bleek te sterk in de bekerwedstrijd op dinsdag 28-10. Maar een 0-4 nederlaag is geen schande voor Urk. Vanaf nu staat het vizier weer op de competitie. Handhaven is het doel.  In Wierden liet Urk afgelopen zaterdag zien dat er een team staat dat vecht voor iedere bal en iedere meter. WVF wil zich ook proberen te handhaven in de hoofdklasse. Tot nu toe komt daar niet veel van terecht. Nog geen enkel puntje behaalde WVF. Misschien dat WVF kan profiteren van vermoeidheid bij Urk.  Het kan daarom zomaar zijn dat WVF zaterdag het eerste punt van het seizoen binnen haalt.

Speelronde acht staat op het programma op zaterdag 1 november. Een bijzondere speelronde. Want  de strijd om de eerste periode titel  zal worden beslist.  De grootste kanshebber is ACV, maar ook DVS’33, Excelsior’31 en Flevo Boys zouden er nog met de titel vandoor kunnen gaan.  Alle drie zijn echter afhankelijk van ACV. Wint ACV thuis van CSV Apeldoorn, dan is de eerste periodetitel  voor ACV.  Voor deze clubs is het dus een spannende zaterdag, maar ook voor andere teams zijn de belangen groot.  Want blijft het een middenmoot positie, aanhaken bij de top, of naar beneden kijken?  Opnieuw dus een spannende zaterdag in de hoofdklasse C.  Veel plezier bij de wedstrijden.

Gerrit Koers.