Vrouwen 2 één maatje te groot voor Den Ham

De speelronde van afgelopen weekend stond in het teken van de beker of inhaal. Omdat we nog volop in de race zijn voor de beker, had dit tot gevolg dat we met het prachtige herfstweer niet op onze lauweren konden rusten, maar aan de bak moesten in Den Ham. Madelon bracht ons met haar schokgevoelige koekblikje veilig naar sportpark De Rohorst.
We trapten af om 12.30 uur, het kunstgrasmatje lag er prima bij. Tijd om mijn favoriete coachplek in stelling te brengen (kratje met bidons op z’n kant) kreeg ik niet, de bal lag al in het net. Van de tegenstander. Een balletje van Esther werd precies op maat bij Nicole in de voet gespeeld en kreeg na toucheren een vreemd effect, waarop de Hamse doelverdedigster zich enorm verkeek en de bal niet in maar naast haar handen zag wegdraaien. Tja, soms zit het mee, soms zit het tegen.
Twee identieke momenten volgden in een minuut tijd. Mies W speelde beide keren een bal vanaf rechts in de diepte, waarop Nicole aanzette en afrondde. Het enige verschil was dat het 2e doelpunt met een schitterend lobje over de keeper heen het net invloog.
Het vierde doelpunt werd gemaakt door Mies W die de bal na een lange reeks van combinaties tussen de palen wist te tikken.
Voor rust maakten we ook nog de 0-5 door een verdiende penalty die Nicole beheerst inschoot.
Toch waren er meer dan voldoende momenten om tijdens de thee aandacht aan te besteden. We moesten er korter op en met vlagen meer rust in ons spel zien te krijgen, wilden we achterin de 0 houden. 1-2 Combinaties konden beter, duels mochten fanatieker en het omschakelen moest toch echt sneller.
Positioneel gezien was de tweede helft beter en leverde ons nog eens vier doelpunten op. Marieke scoorde in de 55e minuut door een breedtepass van Esther in te schieten en dezelfde Marieke wist een goed afgewerkte rebound na een door de keepster gekeerd schot van Mies W  11 minuten later het zevende doelpunt aan te tekenen.
Eerlijk is eerlijk, de tegenstander gaf niet op. Een jong team dat bleef voetballen, een paar kansen creëerde, maar de bal niet achter Stef wist te krijgen.
Nicole maakte uiteindelijk de laatste 2 doelpunten. Na een dieptepass van Elke schoot ze al vallend de bal langs de keeper, deze raakte de linkerpaal en draaide als een biljartbal met een boogje voorlangs alsnog langs de rechterpaal over de doellijn. Carambole.
Een minuut later rondde ze een dieptepass van Esther af. Eindstand 0-9.

Groeten Ingrid