Eindelijk winst voor SVZW D1

SVZW D1 wint van Holten D1

Afgelopen zaterdag moest SVZW D1 in zijn 4e competitiewedstrijd aantreden tegen Holten D1. De voorgaande 3 wedstrijden werden helaas verloren ondanks het steeds beter wordende samenspel.  Vorige week werd tegen WVV’34 in Hengevelde  een goede wedstrijd gespeeld.  SVZW kwam op een 0-1 voorsprong maar moest uiteindelijk met een 2-1 zijn meerdere erkennen in WVV. De uitslag was onterecht. Een gelijkspel was meer verdiend geweest. Het goede spel tegen WVV werd de afgelopen week doorgetrokken op de trainingen waar fanatiek en soms op het randje getraind werd/ wordt, zoals de leiding het overigens graag ziet.

Holten kennen we nog van onze voorbereiding. We zaten toen in een fase waarin iedereen zijn “stekkie” nog moest zoeken en wennen aan een groot veld. Met name voor de 8 eerstejaars D.  In de voorbereiding werden we in de 1e helft door Holten bij vlagen weggetikt en was het bij rust 4-0. De 2e helft ging toen gelukkig een stuk beter en uiteindelijk is het daarbij gebleven.

Zaterdag ging het dan om het “echie” en onder een stralend zonnetje begonnen we iets na 9.30 uur aan de 4e competitiewedstrijd. De opwaartse lijn werd doorgetrokken. Er werd bij vlagen goed gecombineerd. Maar ook Holten liet van zich horen. Gelukkig was onze keeper Marijn er 2 maal op tijd bij. SVZW D1 bleef combineren en zo wilde het dat Aernout Brinkman op links de bal kreeg, op weg naar de goal een mannetje passeerde en de keeper van Holten in de korte hoek verraste. 1-0 voor SVZW. In antwoord daarop kwam Holten wat sterker naar voren maar zij misten gelukkig  hun kansen of werden gestopt door onze verdediging. De druk werd groter maar bij een paar counters was SVZW toch gevaarlijk.  Uiteindelijk werd het via een kluts in het doelgebied bij Holten nog 2-0 door een eigen doelpunt van Holten. Maar goed ook dat hoort erbij en het kwartje viel deze keer voor SVZW de goede kant op. Met 2-0 gingen we de rust in. Na rust werd er door beide partijen goed gevoetbald. Zoals het wel vaker gaat,  had ook Holten bepaalde fases meer grip op de wedstrijd maar werd er door beide teams goed verdedigd. Er vielen in de 2e helft geen goals meer te noteren en dus bleeft het bij een verdiende 2-0 overwinning voor SVZW. Als verslaggever en ouder wil ik specifiek benadrukken dat het hier om een geweldige teamprestatie gaat. Er staat een leuk, fanatiek en talentvol team in het veld dat goed met elkaar omgaat, ook buiten het veld.  Zaterdag 4 oktober moeten we naar Reunie D1 in Borculo. We nemen het u niet kwalijk als u deze verre uitwedstrijd aan u voorbij laat gaan, maar we zien u graag op 11 oktober aan de rand van het veld want dan staat de derby tegen Juventa D1 op het programma.

Henri Kippers