Gewezen Inzaghi heeft neus voor subsidies

Het bedrijf Innovation Connect uit Goor is een innovatie- en adviesbureau dat zich afficheert als een van de grootste Nederlandse verwerkers en aanbieders van subsidie-informatie. Rolf Grouve uit Enter staat aan het hoofd van het bedrijf, zijn rechterhand is een in SVZW-kringen welbekende figuur: Erik Schapink. De oud-spits van het tweede elftal werd om zijn frommelgoals ook wel de Inzaghi van SVZW genoemd. Wanneer deze gewezen Inzaghi vertelt over zijn werk legt hij een flinke portie overtuigingskracht aan de dag. “Vroeger had ik een neusje voor goals, nu heb ik een neusje voor subsidies.”

Erik Schapink, manager sales van Innovation Connect, is een spraakwaterval. De zoon van Gerrit, oud-topscorer en vice-voorzitter van SVZW, doet geen enkele moeite dit te verhullen. Innovation Connect, het bedrijf waar de jonge Schapink nu vier jaar werkt, ondersteunt particulieren en bedrijven bij de aanvraag van subsidies.

Schapink: “We zoeken subsidieregelingen die passen bij een project of organisatie. Daarna dienen we een subsidieaanvraag in conform de geldende wet- en regelgeving. Als de aanvraag wordt gehonoreerd, krijgen wij betaald. Anders niet. No cure no pay. Hiermee stopt het verhaal niet. We bieden ook administratieve ondersteuning. Van begin tot eind kunnen we alle zaken die komen kijken bij de aanvraag en verwerking van subsidies voor onze rekening nemen. We zijn niet de goedkoopste, maar leveren wel kwaliteit. Er zijn mensen die op voorhand al denken dat ze geen subsidie kunnen krijgen. Dat ligt vaak anders. Het gaat om bewustwording. Als je niet weet wat je mist, mis je het ook niet. Wij zorgen dat je het niet mist.”

Innovation Connect heeft in subsidievinden.nl een database tot zijn beschikking waarin mensen kunnen controleren of ze in aanmerking komen voor een subsidie, krediet of fiscale regeling van provinciale, regionale, nationale en Europese overheden. De onderneming opereert vanuit Goor en maakt deel uit van de Engelse Idox groep, een beursgenoteerd bedrijf. Daarover zegt directeur Grouve het volgende: “Innovation Connect is altijd een familiebedrijf geweest. Het is in 1997 opgericht door mijn vader, in 2010 ben ik hem opgevolgd als directeur. We zijn nu aangesloten bij een beursgenoteerd bedrijf. Dan kijk je toch altijd naar de getallen. Maar het familiegevoel hebben we behouden.”

Van Burgers Zoo uit Arnhem tot Pré Pain uit Oldenzaal, de klantenlijst van Innovation Connect is lang en divers. Schapink: “We komen overal. Een gouden wet is dat je bij de klanten moet zijn om te weten wat er gebeurt. Daarom brengen we drie tot vier keer per jaar een bezoek aan de bedrijven die ons in dienst nemen.”

De 27-jarige Wierdense manager geeft hoog op over innovatie management, een andere dienst die Innovation Connect verricht, die het innovatieve vermogen en de efficiëntie van organisaties moet bevorderen. Hij verwacht veel van het sportloket dat zijn bedrijf wil opzetten. “Gemeenten kunnen clubs in deze tijden vaak geen subsidie meer geven. Het kan de moeite waard zijn voor de verenigingen om te kijken of ze misschien voor andere subsidies in aanmerking komen. Daarom willen we een sportloket op de websites van de gemeenten zetten. We zijn bezig met soortgelijke zoekportals voor allereerst research, gericht op universiteiten en hogescholen en ten tweede Europa, voor Europese subsidies.”

Een gesprek met Schapink gaat vanzelfsprekend ook over SVZW, de club waar hij opgroeide en die hij sinds een jaar dient als jeugdbestuurslid. Hij speelde zo’n tien jaar in het tweede team en slijt zijn actieve voetbaldagen heden ten dage in het derde. Niet alleen meer als foeilelijk scorende puntspeler, steeds vaker zakt hij een linie terug.

Deze gewezen Inzaghi van SVZW schept er eer in dat het G-voetbal bij de vereniging van de grond is gekomen, mede door de toekenning van een subsidie die hij heeft aangevraagd. Hij koppelt daar ook een boodschap aan: “Het gaat boven verwachting met het G-team, de spelers zijn meteen geïntegreerd. We hopen dat er ook een jeugdtak bijkomt. Bij deze een oproep aan jonge G-voetballers die mee willen doen: jullie zijn van harte welkom. SVZW wordt vaak een koopclub genoemd, maar dat is een te eenzijdig beeld. Er is veel meer. We hebben een mooie, sociaal betrokken vereniging. Dat mag best worden gezegd.”

innovation

Innovation Connect
Klavermaten 25
7472DD Goor

Telefoon: 0547-286770

contactpersoon: H. (Erik) Schapink
e-mail: erik.schapink@innovation-connect.nl
website: http://www.innovation-connect.nl

erik hr